lørdag, juni 12, 2021

Vil du bli mer produktiv? 4 tips fra psykolog

Mest lest nå

Noen får tilsynelatende gjort «alt» uten anstrengelser. Disse hyper-effektive menneskene har fire vaner man kan lære av.

– Å være produktiv handler ikke om å gjøre mer, men om å gjøre ting på en effektiv måte, skriver psykolog og forfatter Amantha Imber ifølge avisen VGHarvard Business Review.


Etter å ha snakket med et utvalg produktive mennesker satt Imber igjen med fire helt konkrete tips.

1. Samle møtene dine og lese mail til bestemte tider

Om du blir avbrutt så tar det ofte ti minutter før du er tilbake i flyten. Så blir du avbrutt fire ganger i timen får du ikke gjort noe.

Dersom du sjekker innboksen din 2-3 ganger om dagen, istedenfor å ha på varsler som forstyrrer hele dagen kan du fokusere bedre på arbeidet ditt uten å bli distrahert. Imber påpeker at dette også gjelder møter. Forskning viser nemlig at man er mindre effektiv i timene før møter, ettersom man da gjerne vil tenke på hva man skal si eller spørsmål man bør stille.

2. Ikke bruk datamusen

De fleste mister i snitt to sekunder per minutt på å bruke datamus istedenfor hurtigtaster på tastatur. Det høres kanskje ikke så mye ut, men ifølge Imber utgjør dette åtte dager i året!

3. Press deg selv til å få bedre vaner

– Reflekter rundt vaner du vil endre, og tenk på hvordan du kan endre omgivelsene dine slik at du blir kvitt vanene, sier Imber ifølge VG. Sett mobilen på flymodus om du sjekker den ofte når du jobber. Og gjør endringer i omgivelsene som inspirerer deg til å gjøre mer at det du burde gjøre mer av.

4. Les det du skriver høyt

Suksess på jobb handler delvis om kommunikasjon. Et triks for å lese bedre korrektur og få frem det du ønsker å si på en god måte, er å lese det høyt for seg selv.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter