Hjem Historier fra livet Fireåringens hjerte stoppet i 19 timer – så skjedde mirakelet

Fireåringens hjerte stoppet i 19 timer – så skjedde mirakelet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Familien til fire år gamle Cartier McDaniel forberedte seg på å ta et siste farvel med den lille gutten. Tross iherdige forsøk hadde ikke legene klart å starte guttens hjerte igjen, og det var bare et tidsspørsmål før maskinene ikke lenger ville klare å holde kroppsfunksjonene i gang uten hjelp fra guttens hjerte. 

– Det var det verste øyeblikket i livet mitt. Hele sykehusrommet snurret rundt. Jeg skalv. Jeg kunne ikke tro at det skjedde, sier Cartiers mor, Destiny Anderson, til NBC News.

Men i intet mindre enn et medisinsk mirakel skjedde. 19 timer etter at fireåringens hjerte stoppet, begynte det igjen å slå, helt av seg selv.

Foreldrene sier til nyhetsnettstedet sa at legene ikke hadde en vitenskapelig eller medisinsk forklaring på hvorfor Cartiers hjerte begynte å slå igjen. Men pappa, Dominique McDaniel, mener forklaringen er åpenbar.

– Det var Gud, sier han. 

Det hele startet med at Cartier fikk feber. Foreldrene antok det var en forkjølelse som ville gå over av seg selv. Men dagen etter ble han bare verre. Han var kald på hendene og føttene, munnen ble blå, han svettet, fikk mørke ringer rundt øynene og slet med å puste.

Cartier som vanligvis er en aktiv gutt holdt sengen hele dagen, og drakk mye vann. De skjønte etter hvert at noe var veldig galt. 

Etter en samtale med legevakten ble de bedt om å komme på sykehuset med en gang. Her ble det sjekket om Cartier kunne ha diabetes. Under undersøkelsene fikk fireåringen hjertestans.

Legene forsøkte hjerte- og lungeredning, men til ingen nytte. Cartiers fortvilte mor sto hjelpeløst og så på. Hun ble hysterisk.

Samlet seg for å ta farvel  

Det ble etter hvert klart at Cartier hadde blitt rammet av en streptokokk-infeksjon. Uten hjerteslag var det ikke mulig å holde liv i den lille kroppen. 

Familien samlet seg for å ta et siste farvel med den lille solstrålen. Destiny som har seks andre barn, lurte på hvordan hun skulle komme hjem til Cartiers søsken og forklare hvorfor hun kom uten broren deres. 

gutt sykehus
Foto: Privat

– Jeg forsøkte å slutte fred med at dette var Guds vilje, sier hun og ba Gud være med Cartier. 

Kort etter begynte hjertet hans å slå. Cartier ble lagt inn på sykehus 9. april. Han er fortsatt til behandling. Prognosene er usikre, men gutten lever og ser ut til å klare seg bra.

  1. mirakelbaby
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com