tirsdag, januar 28, 2020
Nyheter Fiskere kaster fra seg fiskesnøre i naturen – svane...

Fiskere kaster fra seg fiskesnøre i naturen – svane måtte avlives

-

Svanen fikk fiskesnøret viklet rundt nebbet og tungen, og måtte til slutt avlives. Mest sannsynlig har svanen lidd i flere uker. 

Idar Markussen fant svanen rett ved huset sitt Steigen. Han meldte det inn, og i samråd med kommunens viltansvarlig, bestemte de at svanen skulle få være i fred, enn så lenge. Men dagen etter var svanen fortsatt i dårlig forfatning. Det skriver NRK.

«Jeg fulgte med svanen over natten, og så at den ikke ble noe bedre. Det var også tydelig at den ikke var flygedyktig», sier Markussen til NRK. Han er også er jaktfeltansvarlig i Steigen.

Foto: Idar Markussen

Veide kun to kilo

Svanen måtte avlives, og det var ikke før etterpå at de skjønte hvorfor svanen hadde vært syk. Den hadde nemlig et fiskesnøre viklet rundt nebbet og tungen. Den hadde også fått en halv meter med nylontråd ned gjennom svelget.

«Det var tydelig at svanen var underernært, tungen satt fast og det var tydelig at den ikke hadde fått i seg mat», sier Gunnar Svalbjørg, viltansvarlig i Steigen kommune til NRK.

«Det er mulig at svanen har plagdes med dette i noen uker,» sier Markussen.

Ifølge NRK, skal en slik type svane, en sangsvane, veie rundt fire og fem kilo. Mens denne veide kun to kilo.

Foto: Terje Elveos/ Privat

Ber folk tenke seg om

Viltansvarlig Gunnar Svalbjørg ber folk om å tenke seg om før de kaster søppel i naturen.

«Det er nok ingen som har gjort dette med overlegg, men plast og søppel i havet er et stadig større problem», sier han til NRK.

Markussen forteller at det kan være snakk om en fisker som har slitt snøret sitt, og at det derfor kan være et uhell. Man han sier videre at han vet om fiskere som kaster fra seg nylontråder og fiskesnører som de ikke skal bruke mer.

«Dette angår oss alle. Vi må tenke på hva vi kaster ifra oss i naturen», sier han.

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Kjøpmann nekter å selge energidrikker til barn under 16 år

Den danske kjøpmannen Allan Kring Bülow nekter å selge energidrikker til barn under 16 år. Og han krever ID i kassen. "Jeg kunne tjent penger...

Etter over 20 år alene: Ullared-Maritta (75) har endelig funnet kjærligheten

Den populære TV-serien "Ullared" har rullet over norske TV-skjermer i mange år, og gitt oss uforglemmelige opplevelser med Maritta og søsteren Gunnel og bestevennene...

John Arne Riise kjøper gaver til kona for 25.000 kroner i måneden

Tidligere fotballspiller John Arne Riise (39) har et svært høyt forbruk. Det kom frem da han deltok i TV-programmet "I lomma på Silje". I snitt...