søndag, januar 24, 2021

Flass? Det fikser du lett med denne hjemmelagde hårkuren

Mest lest nå

Ved hjelp av en hårmaske på brunt sukker og kokosnøttolje kan du redusere flass.

Flass er et utbredt problem. Dersom du flasser litt er det trolig symptom på en tørr hodebunn, da kan du fikse det lett selv med denne enkle hårmasken.

Dersom du har mye flass er det ifølge Apotek1 ofte på grunn av en gjærsopp, Malassezia furfur, som vi alle har i hodebunnen og som hodebunnen reagerer på når det blir for mye sopp. Da reagerer hodebunnen ved å raskere avstøte hudceller, og da dannes det synlig flass.


Hår Foto:  Ryan McGuire fra Pixabay 

Er det imidlertid et begrenset problem kan du få bukt med det ved å gi hodebunnen en peeling samtidig som du fukter.  

Det høres nesten ut som en kakeoppskrift, men om flassingen kommer av en tørr hodebunn som gjerne også klør litt, vil denne hårmasken bestående av brunt sukker og kokosnøttolje kan både eksfoilere og fukte. Behandlingen er også skånsom mot huden din.

Brunsukkeret vil få bort flassen og kokosmøttolje kan stimulere hårvekst. Dessuten tilfører kokosnøttoljen fuktighet til hår og hodebunn og gir håret ditt vakker glans.

Dette trenger du

2 ss brunt sukker

1 ss kokkosnøttolje

Slik gjør du

Bland ingrediensene. Etter du har vasket håret med shampo arbeider du blandingen godt inn i håret. Fokuser på hodebunnen og kjenn at du gir deg selv en god hodebunnsmassasje. Skyll ut, og fortsett med balsam.

Masken som er delt på Byrdie.com er anbefalt av Gretchen Friese som er en sertifisert trikolog.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter