Hjem Nyheter Flere av de vaksinerte beboerne på sykehjemmet har fått korona

Flere av de vaksinerte beboerne på sykehjemmet har fått korona

Ved Gystadmyr bo- og aktivitetssenter i Ullensaker er flere koronavaksinerte nå smittet av korona.

Kommunen opplyser i en pressemelding at de oppdaget den koronasmitte på Gystadmyr bo- og aktivitetssenter tidlig i april.

Smitteveien var da ikke identifisert, og smittesporingsteamet jobbet med å finne ut hvor smitten kom fra.

Det ble påvist mutert virusvariant hos tre beboere. Alle prøver er sendt til gensekvensering hos Folkehelseinstituttet for å fastslå nøyaktig hvilken virusvariant det er snakk om. En av prøvene skal være bekreftet som sør-afrikansk virusvariant.

Romerikes Blad melder at det nå er påvist koronainfeksjon hos 10 beboere. To av beboerne ble overført til sykehus på grunn av sykdommen, og den ene av disse er nå utskrevet og tilbake på sykehjemmet. 

I pressemeldingen fra kommunen opplyses det at de smittede beboerne er fullvaksinerte med Pfizer-vaksinen. Alle er blitt smittet 2 måneder etter at de fikk andre og siste dose. 

– Dessverre er det ingen vaksinasjon som beskytter 100 %. Også vaksinerte kan en sjelden gang bli smittet og utvikle sykdom. Hos sykehjemsbeboere skal det ikke så mye til før sykdommen blir så alvorlig at man må på sykehus, skrev overlege Preben Aavitsland hos Folkehelseinstituttet (FHI) ifølge Ullensaker kommune en kommentar til Mitt Jessheim.

Kommunen og sykehjemmet får nå bistand av FHI, blant annet når det kommer til kartlegging og håndteringen av selve utbruddet, samt etterforskning av spørsmålet om en eventuell vaksinesvikt.

– Det avventes sekvenseringssvar på alle prøvene fra referanselaboratoriet fra FHI, men en av prøvene er bekreftet sørafrikansk variant, og vi regner med at flere er det, hvis ikke alle, sier overlege i FHI, Are Stuwitz Berg til avisa.

Han forklarer videre at vaksinen beskytter godt mot alvorlig sykdom, men ikke 100 prosent. Særlig eldre med dårligere immunforsvar kan få en dårligere effekt av vaksinen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com