søndag, mai 31, 2020

Flere butikker holder åpent en time ekstra kun for risikogruppene

Mest lest nå

Svenske Ingmars oppfinnelse for å kløyve ved er helt genial!

Ingmar Andersson er en svensk mann som plutselig ble verdenskjent over natten. Grunnen var en Youtubefilm som viser en oppfinnelse den svenske mannen har...

Da foreldrene skulle ta et siste farvel med datteren sin skjedde det et ekte mirakel

Noen ganger tar livet en uventet vending. Bella ble født med en mitokondriesykdom. Ifølge Helse Norge er Mitokondriesykdommer en gruppe sjeldne sykdommer knyttet til forstyrrelser...

Flere butikker innfører nå egne åpningstider for folk i risikogruppen. Meny åpner en time tidligere, og timen mellom klokken åtte og ni er kun forbeholdt eldre og andre som er spesielt utsatt ved koronasmitte.

– Vi har mange eldre kunder, og ønsker å ta litt ekstra vare på dem, sier Christer Thorne, butikksjef på Meny CC Vest, til Dagbladet.

– Vi har økt hyppigheten av renhold hele dagen, men på morgenen vet vi at alt er nyvasket, fra handlekurver til håndtak på kjøle- og fryseskap, sier han videre.


Foto: Meny

Ni butikker så langt

Totalt ni Meny-butikker har nå egne åpningstider for utsatte grupper. Foreløpig gjelder det Meny på Tolvsrød, CCVest, Røa, Åsane (Vestfold), Indre Havn (Sandefjord), Borreveien (Horten), Bekkestua, Nordstrand og Lambertseter.

Tilbudet er veldig populært, og tilbakemeldingene har vært udelt positive.

– I løpet av den timen har vi 60 – 70 kunder som kommer innom, sier Nina Horn Hynne, informasjonssjef i Meny.

Hun forteller at butikkene har holdt åpen for risikogruppene hver morgen forrige uke. Men på grunn av nedsatt bemanning, blir det denne uka åpent fra åtte mandag til torsdag, mens fredag og lørdag blir åpent som normalt for alle kunder.

– Vi sliter litt med å bemanne opp, så dette er noe vi ser på nå. Det er mange hensyn å ta, også til de ansatte. Nå åpner vi en time tidligere, noe som betyr tidligere start, sier informasjonssjefen.

Coop og Rema også

I tillegg til Meny, har også Coop Extra og Rema 1000 i Sjøvegan i Salangen kommune i Troms innført egne åpningstider for utsatte grupper.

– Det var et initiativ fra Coop-kjøpmannen på Extra, som tok kontakt med kommunen, og kommunen ønsket en dugnad. Det var vi selvsagt med på, sier Hilde Erstad, regiondirektør i Rema 1000 til Dagbladet.

Coop Mega Sirkus i Trondheim holder også åpent for risikogruppene fra åtte til ni.

– Vi hørte om dette i forrige uke og synes det var et strålende tiltak, sier butikksjef Geir Jørgensen til Dagbladet.

LES OGSÅDen danske butikkens geniale triks mot hamstring av håndsprit hylles

129,763FansLik
1,359FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter