Hjem Nyheter Flere enn noen gang før ønsker å hjelpe andre til jul

Flere enn noen gang før ønsker å hjelpe andre til jul

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

 “Hjelp til jul» har blitt en tradisjon for Finn, og i år ser det ut til å være rekordmange som ønsker å gi medmenneskene sine en håndsrekning.

– Hos Finn ser vi en enorm giverglede og stort engasjement i forbindelse med årets julefeiring. At det er så mange mennesker der ute som ønsker å hjelpe hverandre i førjulstiden er helt fantastisk, sier Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for Finn torget. 

Økning i nordmenn som trengte hjelp

FINN åpnet opp for kategorien «Hjelp til jul» på Finn-torget i 2016, blant annet fordi man så en økning i annonser fra familier som hadde det vanskelig økonomisk og trengte litt hjelp i forbindelse med jul. 

I 2019 utvidet man også tilbudet til to ulike kategorier: “Be om hjelp til jul” og “tilby hjelp til jul”, slik at det skulle bli enklere for folk å komme i kontakt med og hjelpe hverandre. 

Kategoriene er tilgjengelige på Torget fra 1. november, og det er først da det blir mulig å publisere annonser.

– Flere organisasjoner, som for eksempel Fattighuset og Frelsesarmeen, har en lengre tradisjon for å tilby ekstra hjelp i julen. Med vår plattform for kjøp og salg har vi sett at vi også kan hjelpe enda flere til å få en god jul, sier Opshaug Bakke.

Hun legger til at de hvert år ser en stor økning i interessen.

– I fjor var et rekordår. Likevel ser det ut til at annonsetallene for 2021 kan bli enda høyere. Bare de første ukene i november, har vi sett en dobling i antall annonser der folk spør om hjelp og en tripling i antall annonser der folk tilbyr hjelp sett mot samme periode  fjor, sier hun. 

Opshaug Bakke tror en av årsakene kan være at dette tilbudet har blitt mer kjent og at det har blitt mer akseptert å bruke – i tillegg til at det nok dessverre en del som har fått det vanskeligere økonomisk etter koronapandemien.

Mange vil hjelpe

Mange av “be om hjelp til jul”- annonsene forteller sterke historier, og det er alt fra aleneforeldre til besteforeldre og enslige som spør om litt ekstra hjelp før høytiden. 

Først og fremst bes det om gaver til barna, som for eksempel leker, klær og skiutstyr, men også bidrag til julepynt, julemat og annet julegodt. 

Minst like rørende er det å se alle de fine annonsene fra folk som ønsker å hjelpe og bidra til at andre skal få den jula de ønsker og fortjener.

Og den store forskjellen de siste årene, er nettopp den kraftige økningen i annonser der folk tilbyr hjelp til jul.

– Det er veldig fint å se at det er enda flere som tilbyr seg å hjelpe noen til jul i år. Det tilbys alt fra julegaver, til handling av matvarer og noen å snakke med. Særlig etter koronapandemien er det nok flere som nå er klar over at det er en god del mennesker som sliter –  også her i Norge, sier Opshaug Bakke.

Hun tror det at mange av oss ser at vi har så mye når andre ikke klarer å få endene til å møtes har vært med på å øke ønsket om å gi noen andre en god julefeiring.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com