onsdag, april 1, 2020

Flere etterforskes for brudd på koronareglene. En dro på fest – fikk 20.000 i bot

Mest lest nå

Øystein Pettersen gir oss innblikk i hverdagen – Med hjemmekontor

Øystein Pettersen, med kallenavnet «pølsa» har gjort en god figur med sin kjærlige og positive personlighet gjennom tv-serien 71° Nord «Norges tøffeste kjendis». Øystein hadde...

Märtha Louise etter Ari Behns død: – En lang og sorgtung prosess

Prinsesse Märtha Louise deler vanligvis flittig fra livet sitt på sin Instagram-konto. Men nå har det vært stille fra prinsessen siden romjulen. Helt til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

En mann fra Kongsvinger-området dro på fest mens han satt i karantene etter et utenlandsopphold. Han måtte punge ut med 20.000 i bot. To andre er også bøtelagt, og to saker er under etterforskning.

Forrige helg dukker 23-åringen opp på en fest mens han satt i karantene etter en utenlandsreise.

– Noen av festdeltakerne visste dette og varslet politiet, sier påtaleansvarlig i Innlandet politidistrikt, Johan Martin Welhaven til NRK. Politiet har tidligere varslet at de prioriterer brudd på smittevernloven i denne ekstraordinære situasjonen.

For brudd på smittevernsloven § 4.3. har 23-åringen fått en bot på 20.000 kroner. Dersom han ikke betaler boten, kan det gi fengsel i 15 dager.

Hostet mot en ansatt

Forrige uke, måtte en mann i 40-årene punge ut 10.000 kroner i bot etter at han hostet og harket mot en ansatt på et legekontor i Stange i Hedmark.

Mannen kom inn på legekontoret med munnbind. Han sa han var koronasmittet, og så tok han av seg munnbindet og hostet mot en ansatt.

LES OGSÅBildene som skaper optimisme: 95-år gammel kvinne friskmeldt fra koronavirus

To andre saker er også under etterforskning. En vekter på et kjøpesenter i Kongsvinger var på jobb, da en mann kom mot ham og hostet ham rett i ansiktet med vilje. Vekteren meldte fra til politiet, men da politiet kom til stedet, var mannen forsvunnet.

– Vi jobber for å finne vedkommende, sier Johan Martin Welhaven i politiet i Innlandet.

Politiet i Innlandet etterforsker også to personer som ble stoppet i en bil på en sideveg ved grenseovergangen mellom Norge og Sverige på Magnormoen i Eidskog forrige uke. De to i bilen hadde kjørt inn i Norge ved Svinesund og skulle dermed ha vært i to ukers karantene.

– Begge etterforskes for brudd på karantenebestemmelsene, sier påtaleleder i Innlandet politidistrikt, Johan Martin Welhaven, og legger til:

– Hendelsene viser at det dessverre er nødvendig med straffebestemmelser for brudd på smitteverntiltak eller skremmende/hensynsløs atferd.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Irans elendige respons til Koronaviruset

Irans respons til Koronaviruset har fått mange til å riste på hodet. Stoltheten tok overhånd, og nå er myndighetene hemmelighetsfulle. Kan dette føre til...