onsdag, juli 15, 2020

Flere ganger i uken plukker 4-år gamle Ebbe søppel. «Voksne er for late»

Mest lest nå

Fire år gamle Ebbe Sällberg ble sjokkert da han oppdaget hvor mye søppel som skjulte seg under snøen som smeltet bort. Nå tar han med seg mamma og lillesøster på ukentlige bossturer.

Det var i starten av mars at fireåringen ble forferdet over alt søppelet som flyter i gatene og naturen vår. Han bestemte seg for å gjøre noe med problemet.

«Vi må plukke det bort mamma», sa han til meg. Jeg tror voksne er for late til å ta seg tid til å plukke boss», forteller mamma Lina Sällberg til Aftonbladet.


Nå går hele familien på flere timers bossturer, 2-3 ganger i uken. På Ebbes initiativ.

Ebbe viser frem noe av søppelet han har funnet. Foto: Privat

Siden mars har Ebbe og familien gått 2-3 bossturer i uken. Hver tur på rundt to timer.

«Ebba synes det er gøy, han blir ikke lei,» sier Lina.

Og det gøyeste er jo så klart å finne flasker; de får man penger for!

Familien har gjort søppelplukking til en felles familieaktivitet. Foto: Privat

Lina forteller videre til Aftonbladet at søppelplukkingen er en aktivitet som trygt kan anbefales videre til andre familien. Man bidrar til et bedre miljø, samtidig som man kommer seg ut og får frisk luft.

«Det er mange som kommer bort til oss og sier at vi gjør en god ting. Jeg håper at folk begynner å tenke at de skal plukke opp søppelet sitt eller bli med på bossryddingen,» sier hun.

Lillesøster blir også med på tur. Foto: Privat

For en herlig gutt og for et fantastisk initiativ! I dag hyller vi Ebbe for hans gode påfunn! Del gjerne saken videre, kanskje kan den inspirere andre til å gjøre det samme!

130,161FansLik
1,480FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter