Hjem Dyr Flere hunder frosset ihjel i vinter – nå ber politiet om hjelp
Dyr

Flere hunder frosset ihjel i vinter – nå ber politiet om hjelp

I Norge er det en selvfølgelighet at vi lar hundene komme inn og bo innendørs sammen med oss mennesker. Med mindre det er hunder av raser som trives best ute, uansett vær og temperatur.

Men slik er det ikke alle steder, og i land som for eksempel USA er dt helt normalt at en hund bare står bundet utenfor huset som vakthund – døgnet rundt, året rundt.

I november i fjor bestemte delstaten Pennsylvania imidlertid å forby hundeeiere å la hunden stå bundet utendørs i mer enn 20 minutter om gangen når temperaturen synker under 0 grader celsius.

Hundeeiere som bryter denne bestemmelsen kan dømmes til høye bøter og fengsel, og stadig flere delstater har den senere tid innført tilsvarende lover, men ikke alle.

Nå er vinteren imidlertid her for alvor, og det har vært svært kaldt mange steder i landet. Dessverre medfører dette et sant mareritt for mange hunder som tvinges til å tilbringe nettene utendørs.

Hvorfor hundeeierne ikke vil ta inn hundene sine om natten kan man bare spekulere i, men det er nærliggende å tro det er fordi de er redde for hundene skal skitne til innendørs, eller så liker de ikke når den bjeffer. Men uansett hvilken unnskyldning man måtte ha så er det aldri greit å la hunden være ute om natten – spesielt ikke hvis det i tillegg er kuldegrader.

Fant hunden død i hundehuset

En kvinne i Hartford ble dømt for dyreplageri etter at politiet fant hunden hennes død i hundehuset. Frosset ihjel! Det var så kaldt den natten, at hunden var stivfrossen. Den var blitt til is.

Dessverre er ikke dette det eneste tilfellet hvor en hund er frosset ihjel i USA denne vinteren. I Cincinnati, Ohio, ble en annen hund funnet frosset ihjel i hundehuset. Hundehuset var ikke isolert og hunden hadde dødd en langsom død i kulden.

Politiet med appell

Politiet i området gikk senere ut med en appell til allmennheten om å ta inn hundene fra kulden. Og skulle de komme over hunder som sto bundet utendørs ville de anmelde eieren.

Dette er dessverre ikke et ukjent fenomen, og mange hunder har mistet livet fordi eierne ikke tar seg ordentlig av dem. Men det finnes lyspunkter. Mange av hundene som sto bundet utenfor ble reddet før det ble for sent, takket være heltene i de forskjellige dyreorganisasjonene.

Detroit Dog Rescue delte forrige uke en historie som kan få ethvert hjerte til å briste.

Hunden Joey ble overlatt til seg selv utendørs av eierne sine, og hadde ingen steder å varme seg. Han fikk forfrysninger på potene sine og kunne ikke stå på dem da han ble funnet sammenkrøpet i en tønne han hadde tilgang til. Han hadde til og med frostskader på magen og kjønnsorganet sitt etter å ha ligget på det kalde underlaget.

Hadde det ikke vært for Detroit Dog Rescue hadde han ikke vært i live i dag!

Joey kommer nå til å få all den pleie han trenger før han bortadopteres til et nytt hjem, et hjem hvor de kommer til å ta seg av ham som han fortjener.

Men vi må ikke glemme alle de andre hundene som ligger ute i kulden. Døgnet rundt, året rundt! Ingen hunder fortjener dette – og det burde vært forbudt ved lov over hele verden.

Del gjerne hvis du er enig i at hunder skal slippe å være ute alene når det er kaldt!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com