in , ,

Flere og flere bestiller sydenluksus

Foto: Wikimedia Commons

Etter et år med «unntakstilstand» vil nordmenn nå ut og reise igjen. Og bestillingene tyder på at vi vil unne oss større feriebudsjetter enn svenskene og danskene.

Til tross for at det ennå ikke er gitt noen entydig svar på når man kan reise på utenlandsferie igjen merker turoperatørene nå økt pågang.

TUI, Ving og Apollo opplyser til TV 2 at antallet bestillinger er stigende. Mange sikter på sensommer og høst, men flere booker også inn juleferien allerede nå.

familie på strand
Foto: Canva

– Nordmenn vil ha det lille ekstra og legger mer penger i ferien enn de vanligvis gjør, sier kommunikasjonsrådgiver Nora Aspengren i TUI til TV 2.

Flere enn vanlig velger hoteller med høyere antall stjerner som blant annet tilbyr all inclusive, eget basseng og room service. Samtidig selger turoperatørene færre av de rimelige reisene enn vanlig. De rimelige charterturene er derimot svært populære hos turoperatørens svenske og danske reisebyråer.

Ving og Apollo bekrefter til TV2 at de ser den samme tendensen.

Rundt 80 prosent av dem som bestiller, er voksne. Barnefamilier er noe mer avventende. Selv om turoperatørene opplever en oppgang i antallet bestillinger er det likevel langt unna et normalår.

Ingen av reiseselskapene vil fortelle TV2 hvor mange bestillinger det dreier seg om, utover at de ser «tendesen tar seg opp».

De rapporterer også om en økning når myndighetene kommer med gode nyheter rundt koronasituasjonen.

– Økningen har vært jevn fra uke til uke. Da Folkehelseinstituttet og helseminister Bent Høie sa at de tror på utenlandssommer i år, så vi et markant hopp i bestillingene, sier kommunikasjonssjef Rivera i Apollo til TV2.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bestemor legger ut barbiebilder på nettet – ser du hvorfor så mange elsker bildene?

Linnéa Myhre avslører hva som var der verste på «Kompani Lauritzen»