in

Flere og flere middelhavsbyer setter ned foten – «baris» utenfor stranda kan gi deg en durabelig bot

Foto: Canva

En rekke middelhavsbyer har sett seg lei av turister som vandrer rundt i byen iført bikini eller med bar overkropp.

Den italienske kystbyen Sorrento har nylig innført en lokal lov som forbyr badetøy i byens gater.

– Det plager flertallet av italienske innbyggere og flertallet av turister, kan skade byens rykte og skremme bort alle som ellers kunne tenke seg å komme hit, sier byens ordfører til dansk TV 2.

Også Fredrikstad Blad har omtalt saken.

Sorrento blir ikke den første Italienske kystbyen som forbyr det. Også byen Tropea som ligger i regionen Calabria har innført samme regler.

– Kanskje kommer disse initiativene fordi det er flere og flere som ikke kan snuse opp det som er dannet adferd i landet de besøker, sier Eva Ravnbøl som er dansk TV 2s korrespondent i Italia.

Og det handler ikke om at italienere er prippen, sier Eva Ravnbøl. Det handler om at det er utenfor normen å slaske rundt uten t-skjorte eller iført badetøy blant innfødte italienere.

I Italia er det veldig delt hva du for eksempel har på deg på stranden og når du går tur.

– Ordføreren beskriver det veldig godt: Det handler ikke om at italienere er redde for kropp, det handler om å måtte innrette seg etter de lokale skikkene, sier Eva Ravnbøl.

På Mallorca har 11 populære strandrestauranter gått sammen og krever nå kleskode fra gjestene. Fredrikstad Blad skriver at restauranteierne ifølge The Guardian skal ha sett seg lei av gjester som utøver det de selv beskriver som «asosial atferd». På disse restaurantene er det ikke lenger lov til å komme ikledd fotballdrakter, eller spise med bar overkropp, eller i bare bikinien.

– Det vi prøver å gjøre tydelig ved å innføre disse reglene er at folk burde ta seg en dusj, og skifte bekledning etter en tur på stranden. Du kommer ikke inn her i «strandklær» eller hvis du er for full, sier en restauranteier i Palma Beach.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

100-åringene har vært gift i 79 år – dette paret slår alle rekorder

Gutten gikk på skoleballet i et langt skjørt og en jakke med paljetter: «Vær den du vil være»