Flere overgripere ble spurt om hva de ser etter i et potensielt offer. Svarene kan lære oss noe!

25397

Listen nedenfor blir ofte omtalt som «gjennom en voldtektsmann øyne». Listen har sirkulert på internet gjennom en årrekke og er uten tvil skrevet med gode hensikter. Det sies at listen er skrevet av en person som hadde deltatt i en selvforsvargruppe, og ønsket å dele videre informasjon han lærte der. Det er aldri dokumentert at dette stemmer, eller hvem som faktisk har skrevet listen – men den kan uansett kanskje være til hjelp for noen der ute!

Gjennom en voldtektsmanns øyne

En gruppe voldtektsforbrytere ble intervjuet mens de satt i fengsel. Spørsmålene i intervjuet gikk ut på å finne ut hva voldtektsforbryterne ser etter i et potensiell offer, og her er noen interessante fakta:

1] Det første menn ser etter i et potensielt offer er håret deres. Hvilke fisyre har kvinnen? Det er mest sannsynlig å gå etter en kvinne med en hestehale, flette eller annen frisyre som lett kan tas tak i. Det er også sannsynlig å gå etter en kvinne med langt hår. Kvinner med kort hår er ikke vanlige mål.

2] Det andre voldtektsforbrytere legger merke til er hvordan kvinner går kledd. De vil se etter kvinner med klær som er lett å fjerne raskt. Mange av dem bærer saks på seg, for å kutte klær.

3] De observerer også om kvinner bruker mobiltelefonen sin, leter gjennom vesken, eller gjør andre aktiviteter mens de går, fordi de er opptatt med noe, kan de lett overmannes.

4] Det hyppigste stedet kvinner blir bortført fra / angrepet på, er parkeringsplasser ved matbutikker.

5] Nummer to er parkeringsplasser eller garasjer utenfor kontorbygninger.

6] Nummer tre er offentlige toaletter.

7] Disse mennene er ute etter å ta en kvinne, og raskt flytte henne til et annet sted, hvor de ikke trenger å bekymre seg for å bli tatt.

8] Hvis du gir dem litt motstand så mister de motet, fordi det tar bare et minutt eller to for dem å innse at du ikke er verdt det, fordi det vil være tidkrevende.

9] Disse mennene sa de ikke ville gå etter kvinner som har paraplyer, eller andre lignende gjenstander som kan brukes til å forsvare seg med.

Punkter som vi bør huske:

1] Hvis noen følger etter deg i en gate eller i en garasje, eller er med deg i en heis eller trapp, se dem i ansiktet og spør dem et spørsmål, som hvor mye er klokka, eller litt generell småprat: Så kaldt det var i dag, eller liknende om været. Nå som du har sett ansiktet deres og kan identifisere dem, mister du appell som et mål.

2] Hvis noen kommer mot deg, hold ut hendene foran deg og rop: Stopp eller Gå tilbake! De fleste av voldtektsmennene sa de ville forlate en kvinne hvis hun skrek eller viste at hun ikke ville være redd for å kjempe tilbake. Igjen, de er ute etter et lett mål.

3] Hvis du bærer pepperspray og roper JEG HAR PEPPERSPRAY, og holder den fram, så vil det virke avskrekkende.

4] Dersom noen tar tak i deg, kan du ikke slå dem med styrke, men du kan gjøre det ved å overliste dem. Hvis du er fanget rundt midjen bakfra, klyp angriperen enten under armen mellom albuen og armhulen, eller på øvre indre lår – HARDT. Prøv å klype deg disse stedene så hardt du kan, det virkelig gjør vondt.

5] Ikke gi deg med ett slag eller klyp. Du tenker kanskje at dette vil irritere overgriperen unødig, og at han vil skade deg mer, men disse voldtektsmennene fortalte at de vil ha en kvinne som ikke vil gi ham mye problemer. Skap noen problemer, og han er vekk.

6] Når fyren legger hendene sine på deg, ta to av hans fingre og bøy dem så langt tilbake som mulig, med så mye press på dem som mulig.

7] Selvfølgelig vil de tingene vi alltid har hørt fortsatt gjelde. Vær oppmerksom på dine omgivelser, ta noen med deg hvis du kan, og hvis du ser merkelig oppførsel, så følg dine instinkter.

Til slutt må du huske:

1. Tips fra Tae Kwon Do: Albuen er det hardeste punktet på kroppen din. Hvis du er nær nok til å bruke albuen, gjør det.

2. Dersom en kjeltring ber om din lommebok og /eller veska, IKKE gi det til ham. Kast den vekk fra deg! Det er en mulighet for at han er mer interessert i lommeboken og /eller veska enn deg, og han vil gå etter lommeboken /veska. Løpe som en gal i den andre retningen!

3. Hvis du noen gang blir kastet inn i bagasjerommet på en bil: Spark ut baklykta og stikk armen ut av hullet og begynne å vinke som en gal. Sjåføren vil ikke se deg, men alle andre vil. Dette har reddet liv.

Del gjerne videre! 

SISTE NYTT

Advertisements