in

Flere så «Farmen kjendis»-finalen enn Melodi Grand Prix

farmen 2022
Deltakerne i Farmen kjendis 2022. Foto: Tv 2.

Finalen i «Farmen kjendis» der Isak Dreyer stakk av med seieren hadde rekordhøye 881.000 seere. Melodi Grand Prix hadde på sin side rekordlav seer-oppslutning.

I fjor ble Farmen Kjendis-finalen sett av 873.000 seere, opplyser TV 2 til Nettavisen. Det var dermed 8.000 flere som fulgte finalekampen i år.

Den siste sesongen av «Farmen kjendis» har fått stor oppmerksomhet, og for TV 2 har programmet vært viktig i kampen om å samle flest folk til TV-skjermen.


– Dette betyr selvsagt enormt mye for TV 2 og er helt avgjørende for oss som kringkaster i kampen om å vinne folk sin tid. At vi klarer å samle opp mot 900.000 seere på en kveld er helt fantastisk, sier programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, til Nettavisen.

Haldorsen tror deltakersammensettingen og historefortellingen er suksessoppskriften til programmet:

– Jeg tror Farmen engasjerer så mye fordi vi treffer så godt på castingen i år. Sammensettingen av menneskene skaper fine historier og relasjoner som folk engasjerer seg i, sier hun.

LES OGSÅ: Mads Hansen reagerer etter at Isak Dreyer vant Farmen: En uverdig vinner

Melodi Grand Prix hadde derimot historisk dårlige seertall, og har mistet over 370.000 seere. Heller ikke fenomenet Subwoolfer klarte å løfte interessen.

737.000 seere fikk med seg lørdagens finale i Melodi Grand Prix på NRK. Det utgjør en nedgang på hele 373.000 seere fra fjorårets finale.

– Vår største konkurrent er vår egen suksess. Vi måles mot fjoråret og noen svært gode år for MGP. Vi kan ikke slå rekorder hver sesong. Konkurransen mot et gjenåpnet uteliv er naturlig og gledelig tøff. Kanskje vinterferien også har stjålet noen seere. Tross lavere seertall, opplever vi likevel et stort engasjement rundt Norges største musikkshow, og nå gleder vi oss stort til å reise med Subwoolfer til Italia i mai, skriver prosjektleder for MGP i NRK, Stig Karlsen,  i en e-post til Kampanje.

I 2021 var det 1.110.000 som fulgte med på den norske MGP-finalen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sør-Vest politidistrikt går viralt med ellevill trickse-video på TikTok

Donald Trump er kastet ut fra Twitter – lanserer sitt eget sosiale medie