Hjem Nyheter Flere sykepleiere kan dø av korona enn under første verdenskrig: – en skandale

Flere sykepleiere kan dø av korona enn under første verdenskrig: – en skandale

De er der for å hjelpe oss. For å ta vare på dem som blir syk. Men de risikerer også sin egen helse.

I følge den internasjonale sykepleierorganisasjonen ICN har minst 1500 sykepleiere, fordelt på 44 land, mistet livet som følge av korona siden mars. Organisasjonen spår nå at flere sykepleiere vil miste livet som følge av korona enn antall sykepleiere som døde under første verdenskrig.

– Dette er et bevis på at arbeidsgivere og politikere rundt om i verden ikke har beskyttet våre sykepleiere og det er virkelig skrekkelig, sier Sineva Ribeiro som er leder i det svenske sykepleierforbundet til Aftonbladet.

ICN beregner samtidig at pandemien så langt kan ha kostet livet til mellom 20 – 30.000 helsearbeidere på verdensbasis.

– At like mange sykepleiere har dødd under denne pandemien som under første verdenskrig er sjokkerende. Siden mai 2020 har vi etterspurt standardisert og systematisk innsamling av opplysninger om smittede og døde helsearbeidere, og det faktum at det fremdeles ikke skjer er en skandale, sier sjef for ICN, Howard Catton, i følge Aftonbladet.

I en pressemelding skriver ICN at tallene de nå går ut med sannsynligvis er for lavt beregnet. Analysene deres tyder på at opptil ti prosent av de nå 53,5 millioner smittede i verden er helsearbeidere.

ICN har sluppet en låt til hyllest for alle verdens sykepleiere – nå deler vi den videre og retter en stor takk til alle dere som hver dag gjør deres ytterste for å hjelpe andre, selv om dere selv kan bli alvorlig syk.

LES OGSÅ: Moren med korona ble isolert fra sin nyfødte sønn. Da gjorde sykepleieren noe som smeltet hjertet hennes

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com