Hjem Nyheter Flere tv-produsenter har takket nei til Titanic-ekspedisjonen: – For risikabelt

Flere tv-produsenter har takket nei til Titanic-ekspedisjonen: – For risikabelt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dokumentarfilm-skaperen Ross Kemp som har flere undervannsdokumentarer på merittlisten og Expedition Unknown-veteranen Josh Gates i Discovery+ takket begge nei til Titanic-dykk med OceanGate: De mente det var for risikabelt.

Våghalsen Ross Kemp (58) har laget en rekke dramatiske dokumentarfilmer, der han beveger seg langt utenfor vanlige folks komfortsoner. Men et dykk ned til Titanic i en av ubåtene til OceanGate anså han å være for risikofylt.

– Teamet sjekket ut denne OceanGate-ubåten og trakk seg siden den rett og slett ikke ble ansett som trygg eller egnet til formålet, sier agenten hans, Jonathan Shalit, til The Sun.

Shalit forteller at de fant andre dykk som de anså som trygge, men innen det kom på bordet som et alternativ var Kemp så opptatt med alle TV-programmene at han ikke rakk å lage en Titanic-dokumentar.

– Jeg er bare lettet over å ikke ha med i CVen min at jeg var agenten som drepte Ross Kemp, sier han til avisa.

Ross Kemp har laget programmene «Shipwreck Treasure Hunter» og «Deep Sea Treasure Hunter».  Dette beskrives som mindre risikable produksjoner enn det en Titanic-ekspedisjon ville være, men ham fanget likevel noen skremmende øyeblikk mens han utforsket forskjellige skipsvrak.

Torsdag 22. juni ble det kjent at de fem mennene ombord på OceanGates mini-ubåt Titan døde momentant da ubåten imploderte som følge av trykket da de dykket ned til Titanic-vraket.

Milliardæren Hamish Harding (55), forretningsmannen Shahzada Dawood (48) og sønnen Suleman (19), døde sammen med OceanGate-sjefen Stockton Rush (61) og den tidligere franske marinedykkeren Paul-Henri Nargeolet (77).

En som har jobbet med Ross Kemps undervannsproduksjoner tidligere forteller at Kemp måtte ha dyphavsdykkersertifikat for de andre produksjonene sine. Det krever betydelig med trening og instruksjon.

– Men da det ble gjort foreløpige henvendelser til OceanGate, og vi spurte hvor mye trening han trenger for å dukke ned til Titanic med mini-ubåten, var svaret at han ikke trengte noen forberedende trening i det hele tatt, sier en innsider med kjennskap til den kansellerte produksjonen.

Kemp skal heller ikke ha vært den første programlederen som har vurdert å dykke ned til Titanic med OceanGate, for så å trekke seg fra prosjektet ut fra sikkerhetshensyn.

Expedition Unknown-veteranen Josh Gates i Discovery+ sier at også han har takket nei til et Titanic-dykk med Titan.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com