torsdag, februar 20, 2020
Kjendisnytt Flotte Prinsesse Astrid fyller 88 år - slik skal...

Flotte Prinsesse Astrid fyller 88 år – slik skal hun feire

-

Onsdag neste uke, den 12. februar, fyller Prinsesse Astrid, fru Ferner 88 år. Kong Haralds søster har i alle år tatt på seg offentlige oppgaver for Kongehuset. Noe hun selv setter stor pris på.

I NRK-programmet «Året med kongefamilien» sa prinsesse Astrid at hun syns det er moro å bli spurt om hun kunne representere.

«Det er veldig å hyggelig å bli spurt, og ikke bli glemt, det må jeg si. Så jeg synes at det er moro å kunne være til hjelp og representere, så det er opp til hver enkelt å spørre. Har jeg tid så har jeg tid, har jeg ikke tid så: «beklager men jeg har ikke tid», sa prinsesse Astrid, fru Ferner, i intervjuet.

Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Privat feiring av dagen

Nå feirer den spreke damen 88 år, og i den forbindelsen slipper også Kongehuset et nytt offisielt bilde av prinsessen.

88-årsdagen skal feiret privat. Det skriver Slottet til Newsner. Sist fru Ferner ble feiret stort, var da hun fylte 85 år. Da inviterte kong Harald og dronning Sonja til middag på Slottet. På middagen deltok prinsesse Ragnhilds familie, kronprinsfamilien og nære venner.

Norges førstedame

Astrid Maud Ingeborg Ferner, som er hennes fulle navn, er datter av kong Olav V og kronprinsesse Märtha. De første årene av kong Olavs regjeringstid bisto prinsesse Astrid sin far med representasjonsoppgaver og var landets førstedame.

Kong Olav V var enkemann da han i 1957 tiltrådte tronen, og hans eldste datter, prinsesse Ragnhild, bodde i Brasil. Også under kong Haralds sykefravær i 2005 bistod prinsesse Astrid kongefamilien med representasjonsoppgaver.

Prinsessen giftet seg 12. januar 1961 med Johan Martin Ferner. Hennes ektemann døde i januar 2015.

Fikk ærespensjon

I 2002 besluttet staten å innvilge ærespensjon av statskassen for å «vise sin anerkjennelse for den innsatsen Prinsesse Astrid, fru Ferner, har gjort for Norge».

Vi gratulerer flotte Prinsesse Astrid, fru Ferner med dagen neste uke.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...