onsdag, september 23, 2020

Flotte Prinsesse Astrid fyller 88 år – slik skal hun feire

Mest lest nå

Onsdag neste uke, den 12. februar, fyller Prinsesse Astrid, fru Ferner 88 år. Kong Haralds søster har i alle år tatt på seg offentlige oppgaver for Kongehuset. Noe hun selv setter stor pris på.

I NRK-programmet «Året med kongefamilien» sa prinsesse Astrid at hun syns det er moro å bli spurt om hun kunne representere.

«Det er veldig å hyggelig å bli spurt, og ikke bli glemt, det må jeg si. Så jeg synes at det er moro å kunne være til hjelp og representere, så det er opp til hver enkelt å spørre. Har jeg tid så har jeg tid, har jeg ikke tid så: «beklager men jeg har ikke tid», sa prinsesse Astrid, fru Ferner, i intervjuet.


Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Privat feiring av dagen

Nå feirer den spreke damen 88 år, og i den forbindelsen slipper også Kongehuset et nytt offisielt bilde av prinsessen.

88-årsdagen skal feiret privat. Det skriver Slottet til Newsner. Sist fru Ferner ble feiret stort, var da hun fylte 85 år. Da inviterte kong Harald og dronning Sonja til middag på Slottet. På middagen deltok prinsesse Ragnhilds familie, kronprinsfamilien og nære venner.

Norges førstedame

Astrid Maud Ingeborg Ferner, som er hennes fulle navn, er datter av kong Olav V og kronprinsesse Märtha. De første årene av kong Olavs regjeringstid bisto prinsesse Astrid sin far med representasjonsoppgaver og var landets førstedame.

Kong Olav V var enkemann da han i 1957 tiltrådte tronen, og hans eldste datter, prinsesse Ragnhild, bodde i Brasil. Også under kong Haralds sykefravær i 2005 bistod prinsesse Astrid kongefamilien med representasjonsoppgaver.

Prinsessen giftet seg 12. januar 1961 med Johan Martin Ferner. Hennes ektemann døde i januar 2015.

Fikk ærespensjon

I 2002 besluttet staten å innvilge ærespensjon av statskassen for å «vise sin anerkjennelse for den innsatsen Prinsesse Astrid, fru Ferner, har gjort for Norge».

Vi gratulerer flotte Prinsesse Astrid, fru Ferner med dagen neste uke.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter