in

Flyplass-sjefen mener TikTok-trend har skylden for kaos på flyplassen

Image by Steve Buissinne from Pixabay

John Holland-Kaye som er administrerende direktør for Heathrow lufthavn i London har måttet svare på betydelig kritikk for kaos på flyplassen hans. Nå mener han en TikTok-trend har skylden.

Sjefen for Storbritannias travleste knutepunkt klandrer TikTok-brukere for det pågående flyplasskaoset, og hevder passasjerer later som de er handicappet for å slippe unna de lange køene i sommer-rushet.

Det han viser til er TikToks anbefalte hack for å slippe unna køen. Den går ut på at du skal finne en offentlig rullestol på flyplassen du reiser fra og be om ekstra assistanse i en av serviceskrankene på flyplassen.

Deretter vil en flyplass-medarbeider rulle deg fint forbi køene ved innsjekking og sikkerhet, slik at du kan slappe av i loungen til gaten din åpner.

Som handicappet vil hele reisefølget få prioritert ombordstigning, og få lov til å gå på flyet først, før flyselskapets ansatte kaller andre passasjerer for plassene deres.

TikTok-brukerne som «markedsfører» denne metoden å snike i køen sier at det også er viktig å ikke vekker noen mistanke under flyvningen – da vil du igjen få hjelp forbi baggasjekøer og sikkerhetskontroll på ankomsttedet.

Sjefen på flyplassen i Birmingham forteller de har hatt en økning på 20 prosent som ber om assistanse, og at de har måttet kjøpe flere rullestoler og ansette ekstra ansatte for å betjene alle som reiser som handicappet.

@lbc

🚨 This is why you shouldn’t do the TikTok wheelchair #travelhack 🚨

♬ original sound – LBC

– Vi har mer etterspørsel etter rullestolstøtte nå enn vi hadde før pandemien. Hvorfor skjer det? Noe av dette er fordi folk bruker rullestolstøtten for å prøve å få FastTrack gjennom flyplassen, og vi må beskytte det for menneskene som trenger mest hjelp, sa Heathrow-sjef Hilland-Kaye til LBC.

– Vennligst ikke gjør det, vi trenger for å beskytte tjenesten for de som trenger det mest, oppfordrer han.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

spise sukker

Slik demper du søtsuget

Joni Mitchell overrasket festivalpublikum: Legenden holdt sin første konsert på 20 år