søndag, september 20, 2020

Flystyrten i Karachi: – Alt jeg kunne se var flammer

Mest lest nå

Den forferdelige flyulykken i Karachi i Pakistan har så langt krevd minst 97 liv. Av de 99 passasjerene som var ombord, overlevde kun to av dem. Flyet styrtet i et nabolag rett ved siden av flyplassen i Karachi, og er en av de verste ulykkene i pakistansk flyhistorie.

Flyet av typen Airbus A320 ble drevet av Pakistan International Airlines, og hadde 91 passasjerer og åtte i kabinbesetningen. Kun to overlevde, og ulike kilder hevder at Zafar Masood, direktør for Bank of Punjab overlevde flystyrten. Så langt har 19 av de døde blitt identifisert.

Flyturen som egentlig skulle ta 90 minutter, brukte lengre tid da piloten opplevde tekniske problemer med motorer og landingshjul. Detaljene rundt dette er noe uvisst, men teorien er at det først oppsto problemer med landingshjulene da piloten skulle lande flyet. Piloten fikk beskjed om å bekrefte en landing på «magen,» uten å bruke landingshjul.


Piloten sa deretter at flyets motorer ikke fungerte og snudde rundt igjen for å forsøke en ny landing. Tolv sekunder seinere uttrykte han Mayday, og det var det siste som ble hørt fra Flight 8303.

– Alt jeg kunne se var flammer

Den andre som overlevde flystyrten er en mann av navnet Muhammad Zubair. Zubair fortalte til det lokaly mediebyrået Geo News om hvordan tragedien utartet seg og om hvordan han tok seg ut av det brennende flyvraket.

«Jeg var på vei mot Karachi for å feire Eid (den muslimske høytiden som markerer slutten på ramadan, journ. anm.), og flyturen gikk helt greit inntil vi nærmet oss flyplassen. Piloten sa at flyet nå ville begynne å fly lavere. Flyets høyde ble redusert, og etter hvert skulle vi lande,» sa Zubair.

«Etter det første landingsforsøket fløy vi opp igjen. Folk ble urolig og begynte å be. De neste 10-15 minuttene var flyet i luften. Etter å ha analysert situasjonen sa piloten an han igjen skulle forsøke å lande,» forsatte Zubair.

«I det neste øyeblikket hørte jeg et smell og jeg mistet bevisstheten.»

«Jeg våknet opp og hørte skrik fra alle sider. Barn og voksne. Jeg kunne ikke se noe, bare flammer og røyk. Jeg kunne ikke se noen som helst – jeg hørte bare smerteskrikene deres.»

«Jeg tok av meg setebeltet, og så et lys. Jeg prøvde å følge lyset, og fant endelig en åpning. Jeg måtte hoppe omtrent tre meter ned for å komme meg i trygghet. Jeg ble da tatt til det nærmeste sykehuset og mottok behandling,» la Zubair til.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter