Hjem Historier fra livet Flyttet fra hus og hage til bobil: Bor mindre for å leve mer

Flyttet fra hus og hage til bobil: Bor mindre for å leve mer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Mikrohus-trenden fascinerer mange, og om du er en av de som synes det minimalistiske livet virker forlokkende, så vil du snart kunne få mer innblikk i det.

I TV 2-serien «Mitt mikroliv» følger vi seks nordmenn som ikke lar det bli med drømmen, men som tar steget ut og bytter ut eneboligen med mikroboliger og en helt ny livsstil. 

Det er en trend i tiden. Mange av oss drømmer om færre ting, mindre stress og mindre dårlig klimasamvittighet. Likevel oppleves det utfordrende for de fleste av oss å ta nødvendige grep for en mer bærekraftig livsstil. Menneskene vi følger i «Mitt mikroliv» har tatt valget om å gjøre nettopp det. 

Maria Lønnemo (31) er en drømmer som må pushe grenser for å kjenne at hun lever. Hun har tatt jegerprøven for å skaffe sin egen kortreiste mat. Foto: Espen Solli/TV 2.

Bo mindre for å leve mer

I serien blir vi kjent med småbarnsforeldrene Julie Valsø (29) og Espen Valsø (30) som sammen med sine to barn flytter fra hus og hage til en ombygget van på 10 kvm.

De drømmer om å finne tilbake til hverdagskjærligheten på rundreise i Europa. Nyskilte Michael Matzinger (54) bryter opp fra alt han kjenner og flytter fra 200 kvm i Bærum til et mikrohus i skogen. Single Maria Lønnemo (31) er en drømmer som må pushe grenser for å kjenne at hun lever. Hun har tatt jegerprøven for å skaffe sin egen kortreiste mat. Og Erik Svenningsen (25) bor hjemme hos mor og far mens han bygger mikrohuset som skal bli hans første egne bolig, hvor han og kjæresten Sandra Trivander (25) skal bo. 

Michael Matzinger (54) bryter opp fra alt han kjenner og flytter fra 200 kvm i Bærum til et mikrohus i skogen. Foto: Espen Solli/TV 2.

Felles for disse ulike menneskene er at de tar et tydelig standpunkt mot overdrevent forbruk og overflod, og søker mot det håndterbare og ukompliserte for å finne kjernen i seg selv.

Vi blir med dem i en inspirerende prosess når de bryter med det kjente og bygger et nytt miljø- og klodevennlig mikroliv. Er det virkelig mulig å bo slik, også med barn? Og klarer de alle å gjennomføre, eller hales de tilbake til hverdagen de ønsker å rømme fra?

Serien er produsert av produksjonsselskapet STV for TV 2. Anne Hirsch har regi, mens Asso Steinsland er produsent og Benedicte Minos er eksekutiv produsent. Sistnevnte peker på at dette er den første norske TV-serien med mikrohus som tema. 

– Vi ønsket å lage en inspirerende og livsglad serie om mennesker som har valgt å bo mindre for å leve mer, og for å oppnå et mer balansert og bærekraftig liv. Gjennom å dele sin historie og sine erfaringer bidrar de til å åpne opp for en viktig samtale om hva som virkelig betyr noe i livet, og vi håper serien kan inspirere til refleksjon rundt egne vaner og valg, sier Minos. 

Erik Svenningsen (25) bygger mikrohuset som skal bli hans første egne bolig, hvor han og kjæresten skal bo. Foto: Espen Solli/TV 2.

– Aktuell og spennende trend

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, tror serien både vil underholde, engasjere og inspirere. 

– Serien løfter frem en aktuell og spennende trend, og er en påminnelse om verdien av enklere levekår og økt bevissthet. De seks nordmennene vi følger har alle engasjerende historier som viser at det er mulig å ta nødvendige grep for en mer bærekraftig livsstil. I tillegg byr serien på masse humor og humør, og vi håper og tror at temaet vil vekke nysgjerrighet hos seerne, sier han. 

«Mitt mikroliv» kommer på TV 2 Direkte og TV 2 Play til høsten. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com