in

Flyttet inn på datterens studenthybel – Dømt til 60 års fengsel for det grusomme han gjorde

skjermbilde: Youtube

Lawrence Ray flyttet inn på datterens studenthybel. Herfra misbrukte han skolekameratene hennes og flere andre ungdommer seksuelt, psykologisk og fysisk.

Det første året Talia Ray var student ved Sarah Lawrence College fortalte hun studiekameratene sine mye om faren. People skriver at hun sa han var en sannferdig mann som var blitt bragt til taushet av en gruppe mektige, hevngjerrige menn.

Hans heroiske innsats for å redde henne og hennes yngre søster fra deres voldelige mor, gjorde at faren ble fengslet. Og fengslingen, påsto Talia, var et resultat av omfattende korrupsjon som strakk seg helt opp til regjeringshold.


Talia, som hadde vokst opp i New Jersey, var gammel for å være en førsteårsstudent. Dermed inntok hun en naturlig lederposisjon i vennegjengen, og organiserte bokollektivet deres i en to-bygning på campus. Men i slutten av september 2010, da Talia hadde begynt på sitt andre år som student, fortalte hun de andre i bokollektivet at faren hennes skulle ut av fengsel og måtte bo hos dem en liten stund.

I 2010 flyttet Lawrence «Larry» Ray inn i datterens bokollektiv ved Sarah Lawrence college. Da han kom dit, møtte han en vennegjeng som hadde hele livet foran seg. I løpet av de neste ti årene brukte han vold, trusler og psykiske overgrep for å prøve å kontrollere og ødelegge livene deres.

Han utnyttet dem, terroriserte dem og torturerte dem.

– La meg være veldig tydelig. Larry Ray er et rovdyr. En ond mann som gjorde onde ting. Dagens dom bringer endelig rettferdighet, sa statsadvokat Peter Skinner ifølge People da dommen ble lest opp.

Lawrence Ray ble dømt til 60 år i fengsel.

Da Ray flyttet inn i kollektivet begynte han å gi «terapiøkter» til datterens romkamerater for å hjelpe dem med påståtte psykiske problemer.

Det var gjennom disse terapiøktene Ray la grunnlaget for psykologisk grooming som til slutt førte til at de unge studentene ble ofre for seksuell utnyttelse, verbale og fysiske overgrep, utpressing, tvangsarbeid og prostitusjon.

Da Ray i 2011 fikk seg en leilighet på Manhattans Upper East Side, flyttet flere studenter inn hos ham. Der fortsatte han misbruket.

Ray fremsto som en farsfigur, og presenterte seg som psykolog og åndelig veileder. Under påskudd av å hjelpe dem fikk han kjennskap til intime detaljer om ofrenes privatliv, mentale utfordringer og hva de var sårbare for. Ray fremmedgjorde flere av ofrene fra foreldrene sine, og overbeviste flere av dem om at de hadde utfordringer og trengte å behandles for å få en sunn mental helse.

Han tvang flere av ofrene til å gi falske tilståelser for ødeleggelser på Larry Rays eiendommer eller kriminelle handlinger de ikke hadde begått. En kvinne forteller til NY Times at Ray tvang henne til å tilstå at hun hadde forgiftet ham. I tillegg fikk han henne til å tro hun hadde gjort skade for betydelige summer på eiendommen til stefaren hans. Han foreslo for kvinnen at hun kunne bli sexarbeider for å betale tilbake. Over en periode på fire år fikk han 2,5 millioner dollar av henne som «erstatning» for det påståtte lovbruddet.

Flere av ofrene forteller at de har betalt Ray betydelige summer.

De som kom under Rays innflytelse ble helt og holdent kontrollert av ham, gjennom trusler og hjernevasking. Gjennom å få dem til å «tilstå» ting de slettes ikke hadde gjort gjenntatte ganger, rekonfigurerte han minnene deres. Dermed sto de plutselig i «skyld» til ham.

En av ungdommene som ble utsatt for ham sier at «det var som en opplest og vedtatt sannhet at alt Larry gjorde det gjorde han av en god grunn. Jeg kan ikke huske at noen stilte noen spørsmål til noe som helst»

Noen av kvinnene ble manipulert inn i forhold med Larry. To bekjente av har uttalt at de oppfattet det slik at noen av kvinnene Larry bodde med ble tilbudt til andre – som en av Larrys syke måter å holde seg inne med folk eller betale for tjenester.

Flere av foreldrene forsøkte å kontakte politiet med bekymringsmeldinger, uten at det førte frem. Barna deres var over 18. Det var først da artikkelen «Larry Ray og de stjålne barna på Sarah Lawrence» kom på trykk i The Cut at påtalemyndighetene begynte å se på saken.

Under rettssaken kom den utrolige og tragiske historien frem – hans syke måte å lure datterens venner inn i en verden der de hatet seg selv, og noen endte opp med selvmordsforsøk. Han manipulerte til seg sex, makt og penger på grusomt vis.

I en uttalelse etter at dommen falt sier statsadvokat Damian Williams at han har påført ofrene skader som vil følge dem resten av livet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Jan Tore Kjær

Dette er hobbyen til Jan Tore Kjær: Den dyreste koster to månedslønner

De er unge, kreative og utdannet – men må jobbe gratis for influenserne