Hjem Nyheter FNB steiler: Kommunen har solgt 8.000 parkeringsplasser mer enn det som eksisterer

FNB steiler: Kommunen har solgt 8.000 parkeringsplasser mer enn det som eksisterer

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I Oslo er nesten 33.000 biler registrert til beboerparkering, selv om kommunen kun har plass til under 28.000 av dem

Siden Oslo innførte beboerparkering i 2017, har rundt 5000 parkeringsplasser blitt fjernet, skriver Nettavisen. Totalt administrerer Oslo kommune 40.000 parkeringsplasser. Av disse skal 27.865 være såkalte beboerparkeringsplasser.

Hensikten med beboerparkering er å hindre fremmedparkering i boliggater, og sikre at de som bor der får benyttet seg av gateparkeringen. I Oslo betaler man 5700 kroner i året for en bil, eller 900 for en el-bil.  Kommunen opplyser på egne nettsider at det ikke er noen begrensning i antall beboerparkeringstillatelser som blir innvilget i et område.

Av de 11 bydelene som har beboerplasser, mangler fem bydeler totalt 8105 plasser. De seks andre har til sammen 3976 plasser for mange. Aller verst er det å få parkert på St.Hanshaugen eller Frogner. Her er det 0,67 og 0,69 parkeringsplasser per bil. På Stovner er det derimot svært god plass, og 12,42 parkeringsplasser per bil.

– Da er det ikke rart folk ikke får plass, sier bystyremedlem Cecilie Lyngby fra Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) om tallene.

Hun mener alle som kjøper tillatelse bør være garantert en parkeringsplass.

– Andre som selger varer eller tjenester må ha dekning for varene eller tjenestene. Jeg synes det er rart at Oslo kommune ikke må følge samme prinsipp. De selger en tjeneste de ikke kan levere, til ganske mange mennesker.

I et skriftlig svar til Lyngby sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) at en parkeringstillatelse ikke er mer enn en tillatelse.

«Det selges ingen spesifikke beboerparkeringsplasser, det selges kun tillatelser som gir rett til å parkere uten tidsbegrensning innenfor den angitte beboerparkeringssonen. Tillatelsen gir ikke rett til reservert plass» skriver han.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com