Hjem Historier fra livet Fødte gigantbaby – Veide hele 6,3 kilo

Fødte gigantbaby – Veide hele 6,3 kilo

Cary Patonai fra Arizona visste at hun ventet en stor baby, men verken hun eller mannen Tim var forberedt på det sjokkerende øyeblikket da deres sønn Finnley ble født. Med en fødselsvekt på 6,3 kilo, skapte Finnley stor oppstandelse på sykehuset.

Allerede før fødselen hadde legene informert Cary og Tim om at babyen deres ville være uvanlig stor. Ved siste ultralyd ble det estimert at Finnley veide rundt 5,8 kilo, men legene trodde dette var litt i overkant.

Cary var opprinnelig planlagt for keisersnitt den 5. oktober, men da vannet hennes gikk dagen før, ble det nødvendig med en tidligere operasjon. På sykehuset i Arizona ble Finnley født til alles forbløffelse.

– Så snart de tok ham ut, utbrøt de «herregud, han er enorm!» Alle på sykehuset reagerte, og sa «jeg har aldri sett en så stor baby før». Han var helt perfekt og rund på alle måter, forteller Cary til Fox News.

Foto: Privat

Finnleys størrelse skapte flere praktiske utfordringer umiddelbart etter fødselen. Sykehusets standardbleier passet ikke, og det ble nødvendig å bestille spesialbleier. De klærne som Cary og Tim hadde forberedt var også for små, så familien måtte raskt ut og kjøpe klær for babyer i alderen seks til ni måneder.

– På et tidspunkt på nyfødtavdelingen var han en av fire babyer, og vekten hans tilsvarte vekten av de tre andre babyene til sammen, forteller Cary.

Finnleys størrelse var ikke det eneste som gjorde ham spesiell. Cary beskriver ham som sin «lille honningbjørn», og det er tydelig at han allerede har bragt mye glede til familien.

For Cary og Tim har Finnleys ankomst vært en stor begivenhet, både bokstavelig og metaforisk. Selv om det har vært utfordringer med hans størrelse, er de stolte og glade foreldre til en sunn og stor gutt.

  1. stor baby

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com