Og med det, knuste den nybakte moren alle verdensrekorder. Aldri før har en så stor baby kommet til verden gjennom en naturlig, vaginal fødsel.

Jenta, som fikk navnet Jasleen, ble født ved universitetssykehuset i Lepzig i Tyskland ved juletider for fem år siden. Hun veide nesten 8 kilo og var 57,5 cm. lang. Det skriver nettsiden Nature is metal.

Jasleen har et syndrom kalt macrosomia. Typisk for babyer med dette syndromet, er at de veier mer enn 8 kilo når de blir født. Macrosomia, som betyr «stor kropp», sees oftest der mødrene er overvektige eller har diabetes.

Foto: Facebook/Daily Medical Cases

Ikke vanlig med naturlig fødsel

Sykehuset sendte ut en pressemelding dagen etter fødselen. Der skrev de:

«En spesielt tung baby ble født i går ved universitetssykehuset i Leipzig. Hennes vekt gjør henne til det tyngste tyske barnet som har blitt født naturlig.»

Når en vordende mor venter et så stort barn, er det ikke vanlig at hun føder naturlig. Det kan i verste fall skade både mor og barn under fødselen. Store babyer blir som regel født med keisersnitt.

Hadde et medisinsk lag klart

Professor Holger Stepan er direktør ved sykehuset i Leipzig der Jasleen ble født. Han forteller at legene regnet med at babyen ville være stor, så de hadde et medisinsk lag klart, bestående av barneleger, kirurger og jordmødre. En anestesilege og en ekspert på keisersnitt var også klar til å steppe inn ved behov.

LES OGSÅ
Eldre mann gjorde i buksa på butikken. Reaksjonen til Lisa har rørt tusenvis av mennesker!

Men dette klarte altså den tøffe moren helt selv. Våre gratulasjoner går både til den nybakte moren og den lille, store jenta.