Hjem Evergreens Fødte sitt første barn som 66-åring – slik lever hun i dag

Fødte sitt første barn som 66-åring – slik lever hun i dag

Adriana Iliescu skapte overskrifter verden over da hun i en alder av 66 fødte sitt første og eneste barn, datteren Eliza. Den gamle moren ble oppført i Guinness rekordbok i 2005 etter fødselen.

I 2005 kom nyheten som gikk verden rundt. 66 år gamle Adriana Iliescu den eldste førstefødende kvinnen i verden, og hun og datteren Eliza vakte mye oppmerksomhet.

Men veien til å bli mor hadde vært ekstremt lang for henne. Da Adriana var 20 år giftet hun seg med en mann som var helt imot å få barn, og etter at hun skjønte at han ikke ville ombestemme seg, søkte hun om skilsmisse og begynte i stedet å jobbe som universitetslærer i Romania.

Foto: Privat

I hele ni år ble hun behandlet for infertilitet. Adriana ønsket så sterkt å bli mor. Hun gjorde alt hun kunne. Men det lyktes ikke.. Til slutt falt valget på prøverørsbefruktning, som ikke var like vanlig da som i dag. Adriana hadde passert 65 år, så forhåpningene var ikke store. Hun ble også dømt av mange som mente hun var for gammel til å bli mor.

Den store overraskelsen

Overraskende nok ble Adriana etter hvert gravid med trillinger. Men i løpet av svangerskapet opplevde hun det hjerteknusende tapet av to av dem mens de ennå var i livmoren. Til slutt kom datteren Eliza til verden. Hun ble født prematur og de måtte tilbringe en lang stund på sykehuset før Adriana endelig kunne ta henne med hjem.

Men ting var ikke bare enkelt. Det var mange som ikke synes noe om at en kvinne i den alderen skulle bli mor. Da tiden var kommet for dåpen til Eliza ble hun igjen møtt med motstand – kirken anså det som egoistisk å få barn i en så høy alder. Nonnene som var til stede under dåpen gikk så langt som å referere til Eliza som «et resultat av uønskede krefter,» og de sendte Adriana olmende blikk full av kritikk.

Adriana inngikk en avtale med en IVF-lege om at dersom noe skulle skje med henne, skulle han ta vare på Eliza i oppveksten. Imidlertid har det ikke vært nødvendig. I dag, i en alder av over 80 år, lever mor og datter lykkelig sammen. Adriana har blitt en publisert forfatter i sitt hjemland Romania, og datteren Eliza følger i hennes kloke fotspor med en solid utdannelse.

Foto: Privat

Og man kan trygt si at den nå 84-år gamle kvinnen er en stolt mor.

– Eliza har det bra, hun har mye å jobbe med, spesielt siden hun er student ved to fakulteter. Jeg er en stolt mor. Hun går også ut noen ganger, vanligvis går hun ut og tar en drink rundt i byen med kollegene sine, forteller hun til det rumenske magasinet Click.

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com