in ,

Folk raser over far til femlinger som har barna i bånd – nå uttaler ekspert seg om metoden

Foto: Instagram

Småbarnsfar til fem, Jordan Driskell, møtte mange reaksjoner da han publiserte en noe spesiell video på Instagram.

Den 31-år gamle småbarnspappaen har det nok en smule mer travelt enn andre småbarnsforeldre. Han er nemlig far til femlinger. Og nylig la han ut en video av seg selv når han «går tur» med barneflokken sin i bånd. Videoen gikk raskt viralt på Instagram. Men mest av alt fikk pappaen negative kommentarer.

«De er mennesker, ikke hunder,» er det flere som kommenterer.


«Disse barna er altfor gamle til å gå i bånd,» skriver en annen.

«Kan du ikke bare oppdra barna dine godt?»

En medfar til femlinger var imidlertid mer forståelsesfull og empatisk: «Aldri brukt bånd, men har brukt et tau som de holder i for å gå på rekke på noen bestemte steder. Men jeg har ikke gutter…. Det gir en helt ny utfordring som jeg ikke har måttet forholde meg til😂»

Foto: Privat / Instagram

Ovenfor Today forklarer den 31 år gamle fembarnspappaen hvorfor han bruke bånd på ungeflokken:

– Barn er så nysgjerrige – de vil stikke av og utforske, sier han og fortsetter:

– For vår egen sjelefred og fornuft bruker vi bånd. Det lar oss også forlate huset og gjøre morsomme ting som familie uten å bli stresset.

Han forklarte også at en femseters barnevogn ikke er lett å håndtere.

– Den var bare for klumpete og latterlig til å ta med noe sted. De ønsker også å gå selv når vi er ute blant folk. Et bånd gir dem muligheten til det – men vi har fortsatt kontroll. De elsker det, sier han til Today.

Driskell og kona Briana tok imot barna sine i 2017 i Kentucky etter at en to år lang infertilitetsreise endte med femlinger. Zoey Hart, Dakota Faith, Hollyn Grace, Asher Blaze og Gavin Lane.

Driskell deler ofte sin foreldreerfaring på sosiale medier, og er ikke redd for negative tilbakemeldinger.

Ekspertene er uenige

Etter at videoen til fembarnsfaren gikk viralt, har flere eksperter uttalt seg om bruken av bånd til barn.

Deborah Gilboa, en spesialist i foreldre og ungdomsutvikling, har sett Jordans video og kommentert handlingen og folks kommentarer.

Hun mener mange er for harde i vurderingen av Jordan. Hun sier metoden er en innovativ løsning dersom man har små barn som ikke lytter eller er impulsive ute blant folk.

LES OGSÅ: Ekspert: Dagens barneoppdragelse er fullstendig krise – Her er 5 tips alle småbarnsforeldre burde få med seg

– Alternativet ville være å bare bli hjemme. 99,9% prosent av mødre og fedre ønsker det beste for barna deres, og de gjør det for å løse et problem, sier hun til Today.

Men noen barneleger anbefaler dem ikke.

– Vi har ikke data om skader knyttet til båndene, men vi mangler også informasjon om hvorfor foreldre bruker dem, og hvilke fordeler de kan gi, sier Dr. Benjamin Hoffman, MD, FAAP, leder av skadeforebyggende råd ved American Academy of Pediatrics (AAP), til Good Housekeeping. «

– Jeg har personlig vært vitne til at foreldre trekker kraftig i slike bånd, noe som resulterer i et fall, ofte bakover. Jeg bekymrer meg for skader ved bruk av bånd. Som barnelege vil jeg aldri anbefale dem. Jeg vil heller se et barn i barnevogn enn i bånd, sier han videre.

Den omdiskuterte videoen kan du se nedenfor. Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook for å sin din mening!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Stygg dyremishandling: Hevder russiske okkupanter har skåret krigssymboler inn i snuten på hundene

Drangedal Kommune har alt å vinne på nytt tap – om Cecilie også vinner mobbe-anken, er det kommunens forsikringsselskap som må betale erstatningen