Hjem Nyttig 6 tegn som garantert avslører en løgner

6 tegn som garantert avslører en løgner

Dersom man forteller noe som ikke er helt sant så vil det ofte kunne avsløres. Ikke bare har kroppsspråket en tendens til å avsløre løgnere. Men det er seks setninger som ofte går igjen uten at løgneren selv merker det. 

Når løgneren lyver, blir iveren etter å gjøre historien troverdig gjerne litt for stor. Og  ifølge Senest.dk er det enkelte utsagn som gjerne går igjen blant de som ikke snakker helt sant

1. Du er sprø

Når løgneren blir spurt eller opplever at noen begynner å mistenke at det er løgn, er det første den personen gjør å skylde på personen som pirker borti løgnen. I disse øyeblikkene sørger løgneren gjerne for å kalle offeret sitt “gal” eller “sprø”.

2. Jeg har ingen grunn til å lyve for deg

Løgneren er så manipulerende og unnlater seg ikke frekkheten til å si at “jeg har ingen grunn til å lyve for deg”. 

Med denne uttalelsen er bare løgnerens møte å prøve å overbevise deg om at det som sies er sant – og at du selvfølgelig også skal stole på det løgneren sier.

3. Jeg sverger 

Ikke sjelden tyr løgnere til dramatiske eder og “løfter” for å overbevise deg om at oppspinnet er en absolutt sannhet. 

4. Du kan stole på meg

En annen variant av “jeg sverger” er at løgneren gjerne også hevdet å være en som det er lett å stole på. Løgneren vil gjerne si dette i en veldig alvorlig tone for å virke mer overbevisende.

en kvinne
En løgner avslører ofte seg selv med å si disse setningene. Foto: Canva

5. Det er sant

En løgn fra eller til? Selvfølgelig vil løgneren også uten å nøle si “’det er sant”, etter å ha løyet om noe annet. Det å være litt mistenksom er ikke nødvendigvis så dumt…

6. Jeg ville aldri lure deg

Et annet strategisk grep som ofte brukes av løgneren, er at de ofte vil prøve å lure deg ved å si at nettopp det å gjøre noe slikt ville være helt utenkelig for dem. De gjør dette i et forsøk på å gi løgnene mer troverdighet…

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com