søndag, mai 9, 2021

Folk som pynter tidlig til jul er gladere

Mest lest nå

Når det er greit å pynte til jul er et evig diskusjonstema. Ifølge undersøkelsene ser det ut til at svaret er – jo før jo bedre! 

De færreste begynner å sette frem julepynten før advent. Mange venter også helt til helgen før julaften. Men vi kjenner vel alle noen som begynner å smugpynte med litt spredte nisser og lys allerede i november. 

Disse tjuvpynterne som starter så snart høststormene holder dem innomhus en helg er slettes ikke så dumme, om man skal tro en undersøkelse nettstedet Unilad har gjort. I undersøkelsen, som er referert i svenske Elle, viser det seg nemlig at disse «tidligpynterne» er gladere enn de av oss som kanskje drøyer hvertfall mesteparten av pyntingen til det faktisk er jul. 


– I en verden full av stress og angst, liker folk å omgi seg med ting som gjør dem lykkelige, og julepynt vekker sterke barndomsfølelser, sier psykoanalytiker Steve McKeown ifølge Elle til nettstedet.

Han forklarer at dekorasjonene bare er et anker til disse magiske barndomsfølelsene. Så det å sette opp julepynt tidlig forlenger forventningene. 

Og julelysene, nissene og juletreet får deg dessuten også til å virke vennligere overfor naboer og forbipasserende. En julepyntstudie (!)

I Journal of Environmental Psychology konkluderer nemlig med at juledekorasjoner er en måte å signalisere tilgjengelighet overfor naboene.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter