Hjem Forskning Folk som skryter av trening og sunne vaner på Facebook kan være psykopater

Folk som skryter av trening og sunne vaner på Facebook kan være psykopater

Vi har nok alle venner i Facebook-feeden vår som deler treningsrutiner, bilder fra treningssalen, joggeruter og bilder av deres sunne matvaner. 

Vel, disse menneskene kan ha lider av alvorlige personlighetsforstyrrelser i følge en undersøkelse utført ved Brunel University i London.

LES OGSÅ: Slik gjenkjenner du en kvinnelig psykopat

Ved å studere 555 Facebook-brukere publiseringsvaner konkluderte de med at folk som postet mye om deres treningsvaner og sunne livsstil også hadde sterke narsissistiske trekk.

– Narsissene skrev flere statuser om diettene og treningsvanene deres, noe som indikerer at de bruker Facebook for å fokus på innsatsen de legger ned i deres utseende. De får den oppmerksomheten de søker og krever gjennom responsen i form av ‘likes’ eller kommentarer på disse innleggene, skrives det blant annet i rapporten. 

Psykopatiske trekk

Behovet for å fremstille seg selv og livet sitt på en bestemt måte, og behovet for oppmerksomhet kan også registreres på ‘psykopat-testen‘ med utgangspunkt i den kanadiske psykologen Robert Hares sjekkliste.

Så om du har noen venner eller selv er overaktiv når det gjelder å dele treningsstatuser kan det være greit å se om det er flere punkter som stemmer på sjekklisten, eller bare godta at de er narsisser.

LES OGSÅ: Slik vet du om du kjenner en psykopat

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com