lørdag, desember 7, 2019
Historier fra livet For 20 år siden bar Erling Jevne sin døde...

For 20 år siden bar Erling Jevne sin døde sønn hjem – nå snakker han om sorgen

-

De opplevde alle foreldres mareritt. Erling Jevne og kona Inger Lise mistet sin elskede sønn Erich Iver i en forferdelig trafikkulykke. 

Skikongen Erling Jevne huskes for sine bragder i skisporet, OL-medaljene og sitt vennlige smil. Det mange ikke vet er at Jevne siden 1999 har båret på en enorm sorg.

Livet stoppet opp

Gjennom TV 2-programmet «Mer enn gull» forteller Erling Jevne nå om den grusomme augustdagen i 1999. Han og sønnen Erich Iver (4) hadde kastet stein i vannet. De skulle opp igjen på gården da fireåringen slapp pappa sin hånd og løp ut i veien.

«Det ble fullstendig kaos, alt gikk i svart og livet stoppet opp,» forteller Erling til TV 2. For sønnen ble truffet av en bil i det han skulle krysse veien.

Jevne forsto med en gang at det mest dyrebare han hadde var død. I «Mer en gull» som sendes på TV 2 mandag kveld forteller han om den grusomme hendelsen.

«Vi skulle krysse E6. Jeg holder han i hånda, men for svakt. Så stikker han ut i veien. Det kommer en bil som kjører på han. Jeg skjønner med en gang hva som har skjedd. Nå mister jeg han. Det verste mareritt som kan råke en forelder.» 

Bar han hjem på gården 

I det sterke klippet som er publisert på TV 2 sine nettsider forteller Jevne videre om hva som skjedde etter at sønnen var blitt påkjørt.

«Det ble fullstendig kaos. Alt gikk i svart. Livet stoppet opp,» forteller en preget Jevne før han fortsetter:

«Jeg klamret meg til autovernet der men skjønner jo at her går det ikke an å være. Jeg går bort til Erich Iver og skjønner at han er død. Det er mange som river og sliter i meg, men jeg bare tar han med meg over skulderen og bærer han opp igjen på gården, og treffer jo Inger Lise. Vi går jo ned for telling.»

Skyldfølelse 

Erling Jevne forteller at den første tiden etter ulykken var preget av en voldsom skyldfølelse.

«I starten var det ekstremt tungt. Man går inn i et vakuum. Det eneste man makter er å ta vare på de nærmeste. Alt rundt skylles bort», sier Jevne til Dagbladet.

Tidligere har Erling Jevne uttalt til Langrenn.com at hans desidert beste minne fra karrièren handler om Erich Iver.

«Det beste minnet er nok da Erich Iver sto i målområdet etter jeg kom i mål på «Birken» og ga meg appelsin. Det glemmer jeg aldri!»

Du kan se hele den sterke historien på TV 2 klokken 20.00 i kveld. Jeg kan ikke si annet enn at dette var usedvanlig sterk lesning. Det må ha krevd ufattelig mye av Erling Jevne for å stå frem og fortelle historien sin. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Lisa Tønne med ny karriere – Blir travkusk

Komiker og podcaster Lisa Tønne har som mål å debutere som travkusk til våren. De to siste månedene har hun trent hardt i en...

Etter sønnen tok livet sitt, fant Tove Irene et helt bokmanus på pc-en hans

Sivert (20) valgte å avslutte livet sitt en natt i februar for snart fire år siden. Da foreldrene hans kom til hybelen, sto pc-en...

Farmen-Agna om lammelsene etter blåttbittet: – Visste ikke hvor galt det var

Søndag er det semifinale i Farmen. Og en av de tre som står igjen, er Agna Hollekve. Hun fikk påvist borreliose under oppholdet etter...