Forsiden Historier fra livet For 20 år siden bar Erling Jevne sin døde sønn hjem -...

For 20 år siden bar Erling Jevne sin døde sønn hjem – nå snakker han om sorgen

De opplevde alle foreldres mareritt. Erling Jevne og kona Inger Lise mistet sin elskede sønn Erich Iver i en forferdelig trafikkulykke. 

Skikongen Erling Jevne huskes for sine bragder i skisporet, OL-medaljene og sitt vennlige smil. Det mange ikke vet er at Jevne siden 1999 har båret på en enorm sorg.

Livet stoppet opp

Gjennom TV 2-programmet «Mer enn gull» forteller Erling Jevne nå om den grusomme augustdagen i 1999. Han og sønnen Erich Iver (4) hadde kastet stein i vannet. De skulle opp igjen på gården da fireåringen slapp pappa sin hånd og løp ut i veien.

Reklame

«Det ble fullstendig kaos, alt gikk i svart og livet stoppet opp,» forteller Erling til TV 2. For sønnen ble truffet av en bil i det han skulle krysse veien.

Jevne forsto med en gang at det mest dyrebare han hadde var død. I «Mer en gull» som sendes på TV 2 mandag kveld forteller han om den grusomme hendelsen.

«Vi skulle krysse E6. Jeg holder han i hånda, men for svakt. Så stikker han ut i veien. Det kommer en bil som kjører på han. Jeg skjønner med en gang hva som har skjedd. Nå mister jeg han. Det verste mareritt som kan råke en forelder.» 

Bar han hjem på gården 

I det sterke klippet som er publisert på TV 2 sine nettsider forteller Jevne videre om hva som skjedde etter at sønnen var blitt påkjørt.

LES OGSÅ
Kjæresteparet er 100 og 102 år gamle. Nå skal de gifte seg

«Det ble fullstendig kaos. Alt gikk i svart. Livet stoppet opp,» forteller en preget Jevne før han fortsetter:

«Jeg klamret meg til autovernet der men skjønner jo at her går det ikke an å være. Jeg går bort til Erich Iver og skjønner at han er død. Det er mange som river og sliter i meg, men jeg bare tar han med meg over skulderen og bærer han opp igjen på gården, og treffer jo Inger Lise. Vi går jo ned for telling.»

Skyldfølelse 

Erling Jevne forteller at den første tiden etter ulykken var preget av en voldsom skyldfølelse.

«I starten var det ekstremt tungt. Man går inn i et vakuum. Det eneste man makter er å ta vare på de nærmeste. Alt rundt skylles bort», sier Jevne til Dagbladet.

Tidligere har Erling Jevne uttalt til Langrenn.com at hans desidert beste minne fra karrièren handler om Erich Iver.

«Det beste minnet er nok da Erich Iver sto i målområdet etter jeg kom i mål på «Birken» og ga meg appelsin. Det glemmer jeg aldri!»

Du kan se hele den sterke historien på TV 2 klokken 20.00 i kveld. Jeg kan ikke si annet enn at dette var usedvanlig sterk lesning. Det må ha krevd ufattelig mye av Erling Jevne for å stå frem og fortelle historien sin. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT