Hjem Historier fra livet For 40 år siden rømte hun fra fostermoren – Nå går hyllesten hennes viralt

For 40 år siden rømte hun fra fostermoren – Nå går hyllesten hennes viralt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Gjennom mange tiår har Essie Gilchrist vært fostermor for en rekke barn. De kaller henne «Mama Essie». Et av disse var Hannah Marie Smith. 

Det er flere tiår siden sist Essie så Hannah. Når hun får vite at Hannah leter etter henne blir hun først stille. 

– Hun hadde det nydeligste røde håret. Jeg sluttet aldri å tenke på henne. Har hun lett etter meg, spør Essie Today Show. 

Det er en journalist der som har plukket opp telefonen og bringer Essie nyheten om at Hannah har delt en hyllest til Essie på sosiale medier – i håp om at noen kunne fortelle henne hvor «Mama Essie» befant seg. For Hannah hadde en vakker takk hun ønsket å dele med Essie: 

– Jeg var 12 år gammel da moren min mistet evnen til å oppdra meg på en trygg måte. Jeg ble tatt fra henne og plassert på et stort, skummelt barnehjem. Det tok lang tid, men til slutt fant de en som ville ta imot et urolig og ganske vilt barn som meg, sier Hannah i et innlegg på Twitter.

Her beskriver hun seg selv som en hooligan. Vill og uvitende. Og hun var hvit. Mama Essie som tok henne inn i huset sitt fikk å hanskes med, om vi skal tro Hannah selv.

– Jeg var ikke så snill mot henne. Jeg stjal fra henne. Jeg ringte kjæresten min og drev opp telefonregningen hennes. Til slutt stakk jeg av og ble plassert på barnehjem igjen, og så henne aldri mer. Jeg er sikker på at jeg knuste hjertet hennes, forklarer Hannah. 

Glemte aldri fostermoren

Men hun har aldri glemt Mama Essie. 

– Grunnlaget for ALT jeg vet om nåde, verdighet, mote, sminke, hårpleie, eleganse, fortreffelighet, egenomsorg, tålmodighet, kjærlighet, godhet, raushet og det å møte smerten kom fra mama Essie, skriver hun videre i innlegget der hun etterlyser sin tidligere fostermor.

Smith er nå utdannet traumeterapeut. Hun har forsøkt å spore opp Essie Gilchrist tidligere, men uten hell. I ettertid har mama Essie nemlig giftet seg, og skiftet etternavn.

Essie Gilchrist har vært fostermor for over 20 barn. Foto: Privat

– Mama Essie, hvis du fortsatt er med oss eller ser på oss gjennom himmelens vinduer … takk. Fra bunnen av mitt hjerte. Jeg hørte deg. Jeg så deg. Og du gjorde en forskjell, mer enn du noen gang vil ane, avslutter hun innlegget med. 

Twittermeldingen gikk viralt. Mama Essie bor fortsatt i Stockton, California. Men med nytt etternavn. Hannah husker godt hvordan det var hjemme hos henne. 

– Jeg følte at jeg var i en familie. Jeg visste at jeg var trygg og sikker, og jeg visste at ingenting vondt kom til å skje med meg. Da jeg ble syk midt på natten fulgte mama Essie meg til sykehuset og satt der med meg. Hun viste meg at det var vennlighet i verden. Jeg ville ikke vært der jeg er i dag uten henne, sier Hannah. 

Når mama Essie får vite at Smith er lykkelig gift og har utdannet seg til å bli traumeterapeut, har kvinnen som i nesten 30 år har gjort en forskjell i livet til barn som har hatt det vanskelig kun en ting å si: 

– Gud er god.

– Det jeg prøvde å gjøre var å gi dem selvtillit og lære dem mestringsfølelse, forteller hun. 

Les mer:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com