in

For første gang etter pandemien samles titusenvis av ungdommer til denne tradisjonsrike folkefesten på Rådhusplassen

Skjermdump: Instagram

Fredag 17. juni er årets store konsertopplevelse tilbake. Flere av landets største stjerner står på scenen når VG-lista arrangeres på Rådhusplassen i Oslo – for første gang siden 2019.

– Vi gleder oss så mye til å kunne invitere til Norges største gratiskonsert igjen. Det er tre år siden sist, og folk har ikke fått sett favorittartistene sine live de siste årene. Nå kan NRK P3 og VG offisielt åpne konsertsommeren med «VG-lista Rådhusplassen» og de beste artistene. Vi skal sammen markere siste skoledag, og at det for mange er sommerferie, med den feteste musikkfesten. Det blir så bra det, sier prosjektleder i NRK P3, Christin Wiig, i en pressemelding.


Sendingen kan følges direkte på NRK1, i NRK TV og på VG.no fredag 17. juni fra kl. 20.00.

Konserten har vært et samarbeid mellom NRK P3 og VG siden 1998. Den har ikke blitt arrangert de siste to årene på grunn av pandemien, men i år er Norges største gratiskonsert endelig tilbake.

– VG-lista er en viktig tradisjon for norsk ungdom, og vi er glade for at vi endelig kan få samlet titusenvis av ville ungdommer til en folkefest på Rådhusplassen. Vi gleder oss til å samle Norge rundt musikken og artistene som har toppet VG-lista det siste året, sier Vjollca Moazzem, prosjektleder i VG.

Dette er to av artistene

Planleggingen av konserten er godt i gang. To av artistene er også offentliggjort. En av de som skal lage fest på Rådhusplassen er DJ-en Alan Walker. Han er for tiden på turné i Asia.

Bergenseren har tatt verden med storm etter gjennombruddet med gigahiten «Faded» i 2015. Han har opptrådd på VG-lista to ganger tidligere, og er klar for å lage fest atter en gang fredag 17. juni.

Publikum og seerne kan også glede seg til å se Ramón på Rådhusplassen. Ski-gutten slo virkelig gjennom med TikTok-fenomenet «ok jeg lover» tidligere i år.

– Det blir helt sinnsykt. Jeg har alltid drømt om å spille på VG-lista, så det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har jo sunget i kor i barndommen, og vi var så heldige å få lov til å kore på en sang på VG-lista med Tooji. Så det er faktisk andre gangen jeg spiller på VG-lista, men endelig så er det med egen musikk, forteller Ramón.

Legger ut på turné

Før pandemien har VG-lista dratt ut på turné i etterkant av konserten i Oslo. Slik blir det også i år. VG-lista skal besøke Trondheim 6. juli og Bergen 13. juli.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

vendela

Vendela tjente nesten to millioner i fjor

Cecilie Tvetenstrand

Luksusfellen er tilbake – gjennom 22 sesonger har de spart deltagerne for 30 millioner kroner