søndag, april 18, 2021

For mange er dette vinterens store begivenhet – nå er det avlyst igjen

Mest lest nå

Mange skientusiaster har Birkebeinerrennet fra Rena til Lillehammer som vinterens store høydepunkt. Nok en gang har pandemien satt en stopper for den populære skifesten.

– Birken AS er tvunget til også i år å avlyse det tradisjonsrike Birkebeinerrennet. Myndighetenes restriksjoner gjør det dessverre umulig å gjennomføre selv et nedskalert arrangement for både topp og bredde, skriver arrangøren i en pressemelding.

Arrangøren av det tradisjonsrike skirennet hadde i det lengste håpet å kunne avvikle turrennet fra Rena til Lillehammer. Signalene fra Regjeringen har nå imidlertid vært så tydelige, at de for andre år på rad har måttet avlyse skifesten.


Det er først i midten av mars de nasjonale tiltakene vil komme opp til ny vurdering, og i slutten av mars vil det foreligge en plan for en gradvis gjenåpning, dersom smittesituasjonen og vaksineringstakten tillater dette.

Birkebeinerrennet skulle etter planen ha gått av stabelen 3. helga i mars.

Arrangørselskapet Birken AS forteller at de nasjonale tiltakene, norsk grensepolitikk og koronaveilederen fra Norges Skiforbund er de neste ukene samlet sett slik at det ikke gis åpning for å avvikle turrennet eller den internasjonale elitedelen.

Birkebeinerrennet 2018 Foto: Birken AS

De hadde forberedt en god plan for et trygt arrangement, men etter samtaler med Norges Skiforbund måtte de konstatere at en gjennomføring 3. helga i mars ikke vil være mulig.

– Vi synes det er utrolig trist å være tvunget til å avlyse Birkebeinerrennet for andre år på rad. Vi hadde gledet oss slikt til å være et lyspunkt for mange mosjonister i en ødelagt sesong. Men vi lever fortsatt i en uforutsigbar tid, og vi forstår myndighetenes tilnærming, sier daglig leder Eirik Torbjørnsen i Birken AS.

– Påmeldte deltakere til det avlyste Birkebeinerrennet vil i løpet av uke 9 få en egen e-post med muligheten til å velge overflytting av sin påmelding til 2022 eller full refusjon, sier Torbjørnsen.

Samtidig utvides VinterBirken QR – det er en mulighet til å gå den tradisjonsrike turen fra Rena til Lillehammer individuelt, og med tellende tider.

VinterBirken QR består av fem passeringspunkter med QR-koder som er satt opp i Birkebeinerløypa mellom Tingstadjordet på Rena og Birkebeineren Skistadion på Lillehammer.

Det er ikke noe krav om at QR-kodene må registreres på samme dag. For de som synes 54 kilometer blir for langt på en dag, kan VinterBirken deles opp i flere etapper, opplyser arrangørselskapet.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter