Hjem Historier fra livet Før- og etterbildene som viser veien ut av rusavhengighet

Før- og etterbildene som viser veien ut av rusavhengighet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Brent Walker trodde aldri at han skulle leve et liv uten rus. Han begynte å røyke sigaretter som 9-åring, marihuana som 12-åring og solgte narkotika som 15-åring.

Da hans 19 år gamle bror døde i en bilulykke mens han kjørte i påvirket tilstand, vendte Brent seg til metamfetamin.

– Jeg har brukt narkotika hele livet. Jeg pleide å si at jeg aldri kunne være edru, det ville være et kjedelig liv, forteller han i et intervju med lokalavisen Knox. Nå har Brent vært rusfri i 8 år og 8 måneder og jobber som stålarbeider.

En inspirerende reise

For noen år siden la Brent ut et innlegg på Facebook som viste før- og etterbilder av ham og kona Ashley Walker med hashtaggen #CleanChallenge. Innlegget har fått stor oppmerksomhet, med hundretusenvis av reaksjoner.

Det første bildet ble tatt i desember 2016, etter at Brent hadde sonet to år for tre tilfeller av salg og levering av metamfetamin og for å ha unngått politiet. På dette tidspunktet møttes han og Ashley, som da var kjærester på av og på, fortsatt for å ruse seg. Men etter en skremmende opplevelse med en narkotikatest mens han var på prøvetid, bestemte Brent seg for å slutte. Han ba Ashley om å slutte sammen med ham, og hun sa ja. Det var 31. desember 2016.

Foto: Privat

En ny start

På deres ettmåneders jubileum for å være rusfri, giftet Brent og Ashley seg i en kirke de fortsatt går til i dag. De føler seg velsignet, men sier at det ikke har vært lett. Ashley har også hatt sin egen historie med rusmisbruk, inkludert marihuana og metamfetamin.

Foto: Privat

Etter å ha tilbrakt to måneder i venners hjem, fikk de endelig sitt eget sted. De gikk til jobb og butikken, Brent som daglig leder på en bilvask og Ashley i en lokal fabrikk. Omtrent fire måneder senere kjøpte de en Honda Civic fra 2001.

Støtte

De ble med i Celebrate Recovery, et kristent program som hjelper folk med ulike typer avhengigheter.

– Det er en virkelig god støttegruppe av folk som virkelig bryr seg om deg, sier Brent.

Paret endret telefonnumrene sine og slettet kontaktene til personer som hadde noe med narkotika eller alkohol å gjøre. Når de føler trang til å ruse seg, ringer de noen fra støttegruppen.

Foto: Privat

De satte seg personlige mål og tar helgeturer sammen. Brent jobber 60-70 timer i uken mellom to jobber, mens Ashley er pasientomsorgstekniker og planlegger å bli registrert sykepleier for å hjelpe mødre med rusproblemer. Paret jobber også for å få omsorgsretten for Ashleys to små barn fra et tidligere forhold.

Ingen planer om å gå viralt

Brent opprettet opprinnelig innlegget for å inspirere venner og familie til å prøve et liv uten rus. Han forventet ikke at det skulle gå viralt, men er takknemlig for at det gjorde det. Han har mottatt meldinger fra omtrent 20 personer som sier at innlegget hans har inspirert dem til å oppsøke rehabilitering. Brent innser at å presse folk til å komme seg ut av avhengighet ikke er veien å gå, men han oppmuntrer folk til å ikke gi opp.

– Det blir lettere. Vi hadde en veldig vanskelig tid, men hvis du ikke gir opp… gresset er grønnere på den andre siden. Det har vært en velsignelse, sier han.

  1. Charlie Sheen
  2. Maria Mena
  3. Sauvik
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com