fredag, desember 13, 2019
Historier fra livet Foreldre delte datterens siste øyeblikk før hun ble organdonor

Foreldre delte datterens siste øyeblikk før hun ble organdonor

-

Ettåringen omtales som «superjenta» på sosiale medier. 

Et foreldrepar valgte å dele en video av deres ett år gamle datters siste øyeblikk. Filmen som viser at den da hjernedøde ettåringen trilles inn på operasjonsalen for å donere bort organene sine har rørt en hel verden.

Coralynn Sobolik var bare litt over ett år da hun i april begynte å få problemer med pusten. Foreldrene Meagan og Paul Sobolik skulle snart oppdage at det de trodde var en vanlig forkjølelse var noe langt verre.

Coralynn før sykdommen. Foto: GoFoundMe

19 april tok foreldrene jenta med på sykehus da hun hadde problemer med å puste. Hun ble innlagt på Mayo Clinic Hospital i Rochester, USA.

Det viste seg at hun hadde fått et parainfluensavirus. Ved en anledning stoppet hjertet.

«Datteren vår var absolutt hele verden for oss. Hun var alltid en glad liten jente, som alltid lo og smilte,» forteller mamma Meagan til People.

Forverret seg

Dessverre ble tilstanden til ettåringen bare verre og verre. Og 21 april fikk foreldrene beskjeden om at deres lille jente var hjernedød.

«Jeg sank bare sammen og gråt. Jeg følte meg helt lammet og tom innvendig,» forteller Meagan.

Far og datter
Far og datter på sykehuset. Foto: GoFoundMe

Skal ikke være forgjeves 

Paul og Meagan har opplevd alle foreldres mareritt. Samtidig er de krystallklar på en ting; datterens død skal ikke være forgjeves. Derfor valgte de at datterens organer skulle doneres bort, slik at døden hennes kan redde livet til andre.

I en sterk video som er publisert på Youtube kan man se alle leger og ansatte ved Mayo Clinic Hospital stille seg i sykehusgangen. De synger ‘Amazing Grace’ mens jenta trilles inn til sin siste operasjon.

Og døden til Coralynn har absolutt ikke vært forgjeves. Takket være henne lever nå to ett-år gamle barn og en 41-år gammel kvinne som fikk organene hennes. 

Du kan se den sterke videoen nedenfor. Superhero walk: 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Norge kåret til verdens beste land å bo i – for 15. året på rad

FN har nok en gang kåret Norge til verdens beste land å bo i. På andreplass ligger Sveits, etterfulgt av Irland, Tyskland og Hongkong....

Babyen får høreapparat og hører for første gang – se den rørende videoen

Lille baby Georgina er født døv. Men da hun ble seks uker gammel, fikk hun prøve høreapparat for første gang. Nå går den søte...

Slik minnes verden Marie Fredriksson

Verdensstjernen Marie Fredriksson døde mandag denne uken. Hun ble 61 år gammel. Hele verden sørger over Roxette-sangeren, og flere har skrevet rørende minneord om...