Denis kom til Sverige fra Ukraina i 2015 sammen med moren sin. De søkte om oppholdstillatelse, men fikk avslag. I mars i fjor, ble Denis mamma funnet død i en leilighet i Södertälje. Denis skulle så utvises til Ukraina.

Denis har siden morens død bodd hos sine besteforeldre i Uppsala. Han kaller dem for mamma og pappa. Besteforeldrene startet en adopsjonsprosess etter morens død, men den ble stoppet. Hadde Denis blitt utvist til hjemlandet, ville han havnet på barnehjem der.

Folk engasjerte seg

Etter det ble kjent at foreldreløse Denis skulle utvises, har titusenvis personer undertegnet et opprop for å få stanset utvisningen. Og i september i fjor, ble utvisningen stoppet inntil videre. Siden det, har Denis og hans besteforeldre levd i uvisshet.

Denis får bli i Sverige. Foto: privat

Men nå har myndighetene heldigvis snudd, og Denis får bli i Sverige.

Svenske myndigheter gjorde en feil

Denis ombud, Baharak Vaziri, var den som informerte besteforeldrene om den gledelige beslutningen.

«Vi har kontaktet dem, og brukte Google translate for det var vanskelig å få tak på en tolk. Men de forstod, morfaren forstod, og han ble veldig blank i øynene og glad», sier Baharak Vaziri.

Han forteller at svenske Migrationsverket gjorde feil helt fra begynnelsen av.

«Siden morfaren er EES-borger, har Denis automatisk rett på opphold i Sverige», sier han.

Nå er han trygg

Gleden var stor da utvisningen ble stoppet inntil videre i fjor høst. Når den endelige beskjed om oppholdstillatelse nå kom, ble gleden enda større.

«Nå vet vi at han kommer til å ha en fremtid, og han er trygg også. Pluss at han er med sine besteforeldre, som han kaller mamma og pappa», sier Baharak.

Fantastisk og gledelige nyheter! Det skulle da bare mangle! Trykk for deleknappen for å vise din støtte til Denis du også!