Hjem Familie Foreldrene ble bedt om å velge bort livet til den ene tvillingen – de nektet og idag er de foreldre til to velskapte gutter

Foreldrene ble bedt om å velge bort livet til den ene tvillingen – de nektet og idag er de foreldre til to velskapte gutter

Del
X

Kloe og Matthew hadde forsøkt å bli foreldre i årevis. Paret hadde vært gjennom en spontanabort, så da de plutselig ventet tvillinger var gleden naturligvis stor.

Men gleden ble kortvarig. Det var ikke lenge før det vordende forldreparet fikk vite at guttene led av tvillingtransfusjonssyndrom.

Mellom 15 og 20 prosent av eneggede tvillingfostre har felles morkake og noe felles blodsirkulasjon, og tvillingtransfusjonssyndrom inntreffer ifølge nettstedet Forskning.no i omtrent 12–15 prosent av slike tilfeller.

Syndromet kan føre til at den ene tvillingen blør inn i den andre, og at den ene tvillingen stjeler næringsstoffer fra den andre. Ubehandlet har syndromet en dødelighet på opp mot 80 prosent

Da Kloe (31) var gravid i 17. uke fikk hun og ektemannen Michael (35) den tunge beskjeden fra legene, og sto overfor et vanskelig valg.

Det fortvilte paret ble ifølge Daily Mail bedt om å velge – klippe snoren til den minste av tvillingen og gi den største høyere odds for å overleve, eller gjennomgå laseroperasjoner som kunne redde dem begge men samtidig sette livet til begge barna i fare.

Aldri et alternativ

Etter bare tre timers diskusjon la Kloe seg på operasjonsbordet. Hun visste at hun måtte gi begge sønnene mulighet til å overleve. Operasjonen til tross, levnet legene bare minstegutten ti prosents sjanse til å overleve.

– Det var aldri et alternativ å velge mellom guttene mine. Det er en grunn til at vi fikk denne muligheten, sier Kloe til Daily Mail.

– Dagen de ba meg kutte Michaels navlestreng er den verste dagen i hele mitt liv. Etter alt vi allerede hadde vært gjennom visste jeg at begge guttene fortjente muligheten til å kjempe, sier hun.

Operasjonen var utrolig nok en suksess, men i svangerskapets 27. uke startet fødselen prematurt. Nok en gang måtte tvillingene hennes kjempe for livet. De første 16 ukene av tvillingenes liv ble tilbrakt på intensivavdelingen.

– De var så bitte små at de fikk plass i håndflatene mine, sier Kloe som legger til at minstemann Michael var så liten at han «druknet» i pappaens hender.

Mirakuløst nok, 18 måneder senere, trives James og Michael. Og ikke overraskende har tvillingene et veldig spesielt bånd.

– Den vil ikke sove om de ikke er i samme rom, avslører mamma Kloe.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com