Forsiden Historier fra livet Foreldrene ble tilbudt abort men nektet - se på sønnen nå

Foreldrene ble tilbudt abort men nektet – se på sønnen nå

Det er ikke mye her i livet som kan sammenlignes med det å få en baby. Tiden før, graviditeten, spenningen i forhold til hvilket kjønn barnet får, og ikke minst, vil det være komplikasjoner underveis?

I dag har legevitenskapen imidlertid kommet så langt at både kjønn og tilstand kan fastslås – allerede lenge før det er for sent å bestemme seg for abort – hvilket har medført en lang rekke etiske og moralske spørsmål.

Der man tidligere pent måtte vente til selve fødselen før man fikk svar på alle disse spørsmålene, kan en enkel prøve i dag gi betraktelig mange flere svar, og en ultralydundersøkelse til og med vise bilder av fosteret så man med egne øyne kan se hvordan det kommende barnet har det.

Ba dem vurdere abort 

Reklame

Slik var det også for det unge paret Sara og Chris som tidlig fikk å vite de ventet en gutt. De ville døpe ham Brody. Men da de var på deres 24-ukers ultralydundersøkelse fikk de den beskjeden ingen kommende foreldre ønsker å høre. Det var oppstått komplikasjoner med fosteret, og legen ba dem vurdere en abort.

Foto: Instagram / Sara Heller

Fosteret viste tydelige tegn på bilateral spaltet leppe og gane, misdannelser som ville kunne medføre store helsemessige problemer senere i livet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S A R A + B R O D Y (@saheller) on

Var ikke i tvil

Men Sara og Chris var ikke det minste i tvil. De ønsket selvfølgelig å få barnet sitt som det var, og hadde ingen betenkeligheter med hverken utseende eller potensielle problemer som måtte oppstå. De ville gi alt for barnet sitt og var forberedt på hva som eventuelt måtte komme av utfordringer.

Og det stoppet ikke der. De bestemte seg for å bruke sitt eget tilfelle som eksempel for å spre kunnskap om tilstanden slik at andre også kan ta lærdom av det, og bruke det i sine egne tilfeller.

LES OGSÅ
Hun ble nektet skyss av taxisjåføren, fordi hun satt i rullestol - Da tok resten av taxikøen et tydelig standpunkt!

Derfor delte paret bilder av lille Brody på sosiale medier, slik at andre kunne følge med og få et innblikk i hverdagen deres.

Instagram / Sara Heller

Det å bli født med spaltet leppe og gane kan være en enorm utfordring for den som blir rammet, og det er ikke til å legge skjul på at også foreldrene blir utfordret på helt hverdagslige ting som for eksempel det å spise, drikke eller i de verste tilfellene – puste.

Sara fikk flere meldinger og henvendelser om hva som var i veien med den lille babyen hennes, men i stedet for å overse eller avvise dem, brukte hun anledningen til å fortelle og spre kunnskap om hva barnet var rammet av og hvordan de løste å leve med det.

Nå har lille Brody har vært gjennom flere operasjoner og til alt hell er det få komplikasjoner forbundet med tilstanden hans. Riktignok skal han ha flere operasjoner i fremtiden også, men de er mest av kosmetisk art og har ikke så mye med helsen hans å gjøre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S A R A + B R O D Y (@saheller) on

Lille Brody vet det ikke selv ennå, men han er allerede rukket å bli et stort forbilde for mange som kjemper med den samme diagnosen, og foreldre verden over lar seg inspirere av Sara og Chris som heller valgte å få den lille gutten sin fremfor å abortere ham vekk da de fikk tilbudet om det.

Dette viser at alle barn har en mulighet, selv med kompliserte diagnoser som det bilateral spaltet leppe og gane faktisk er. Tommel opp for den lille familiens pågangsmot og vilje til å kjempe selv om det kan være utfordrende. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT