in ,

Foreldrene falt om på gulvet – datteren på 9 låste opp telefonen med farens ansiktet og ringte sykebilen

Ni år gamle Jayline Barbosa Brandão tenkte og handlet lynraskt da foreldrene hennes ble slått ut av kullosforgiftning i hjemmet deres i Massachusetts, USA.

Jayline lå i sengen sin da hun hørte faren rope. Hun løp for å sjekke, og fant han sammen med moren. Moren var bevisstløs.

– Jeg hørte faren min skrike og så at moren min besvimte, sa hun til ifølge CNN til WFXT.


Deretter ble også faren hennes offer for den lukt- og fargeløse gassen, og falt om.

Uten å få panikk, strakte Jayline seg etter farens telefon. Da hun oppdaget at den var låst, holdt hun telefonen opp mot farens ansikt for å låse den opp. Dermed fikk hun ringt nødtjenestene.

Jaylines mor, Marcelina Brandão, forteller videre at hennes ni år gamle datteren deretter tok med seg sin sju år gamle søster over til en nabo for å få hjelp.

– Hun er så smart. Hadde ikke hun ringt med en gang, vet jeg ikke hva som hadde skjedd, sier en stolt mamma til tv-kanalen.

Det skulle vise seg at foreldrene hadde blitt kullosforgiftet. Familien hadde vært uten strøm i flere dager etter en hard storm. De hadde fått lånt et nødaggregat for å ha tilgang til de mest nødvendige funksjonene.

Da nødetatene kom til stedet ble også kullos-nivået i hjemmet målt. Ifølge People var det svært farlige nivåer, og langt forbi de nivåene som kan forårsake død.

Marcelina husker at hun følte seg uvel før hun plutselig svimte av, men sier at hun ikke tenkte så mye over symptomene der og da.

– Jeg trodde det bare var hodepine, og etter 2-3 minutter kjente jeg ingenting.

Familien har i etterkant av den dramatiske episoden skjønt at nødgeneratoren ikke sto trygt plassert.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Charles var rasende på Thomas Markle

Stanley ble reddet fra grusomme forhold på en valpefabrikk – i dag er han dyresenterets største solstråle