søndag, oktober 24, 2021

Foreldrene fikk sjokk da jenta ble født : Ingen trodde barnet ville overleve – men skjebnen ville det annerledes

Mest lest nå

Courtney og Evan Westlake giftet seg i 2007, og ikke lenge etter ble de gravid. Sønnen Connor ble født i 2009, og i 2011 bestemte de seg for å gi ham enten en lillebror eller en lillesøster. Courtney ble gravid igjen.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Pare var overlykkelige over nyheten og gledet seg stort til babyen som skulle komme. Ultralydundersøkelsene viste at det skulle bli en pike, og Connor gledet seg stort til å bli storebror.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Ingenting tydet på at noe var unormalt overhodet. Ultralydundersøkelsene viste et sunt og friskt foster, og selve fødselen forløp som forventet. Derfor ble sjokket desto større. For alle kunne se at ikke alt var som det skulle være med den nyfødte lille piken.


Huden hennes var gulaktig og hun hadde høy feber. Faktisk så høy at det var direkte livstruende. Det viste seg at den lille piken hadde den genetiske sykdommen «harlequin iktyose» – en sykdom som normalt er dødelig.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Piken, som fikk navnet Brenna, måtte umiddelbart under behandling, og legene ga henne bare kort tid å leve. Svært få pasienter med denne diagnosen overlever de første levemånedene.

Harlequin iktyose gjør at huden vokser opptil fjorten ganger hurtigere enn hos normale barn, den sprekker og det dannes sår. Det finnes tilfeller hvor pasienter har overlevd og nådd voksen alder, men det er ytterst sjelden det skjer.

Nå var spørsmålet; ville lille Brenna bli en av dem?

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Det gikk flere uker før foreldrene fikk lov til å holde datteren i armene sine.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Brenna ble smurt inn med forskjellige salver flere ganger daglig, og mot alle odds vokste hun seg større og sterke for hver dag som gikk. Riktignok var hun preget av sykdommen, men motet vokste og legene begynte å tro hun ville leve lenger enn hva de først forutså.

LES OGSÅ: Legene anbefalte abort. Fosteret var ikke levedyktig. I dag er lille Leo ni måneder gammel

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Courtney og Evan valgte å ta med seg datteren ut blant folk, i stedet for å stenge henne inne i isolasjon. De visste at andre ville stirre og peke på henne, men visste samtidig at det var viktig for datteren å komme ut og møte verden som den er.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Og Brenna stortrives ute. Hun vet hun er annerledes, men på den positive måten. Alle forventet hun skulle dø etter veldig kort tid, men siden hun fortsatt lever ser hun på seg selv som et mirakel, og hever seg over alle andre som hvisker og peker på henne på gaten.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Mange velger også å spørre foreldrene hva som feiler Brenna, og de har valgt å fortelle om sykdommen fremfor å skjule den. Faktisk synes foreldrene det er så viktig, at Courtney nå skriver en blogg om datteren og hennes hver dag, pluss hun har skrevet en bok om sykdommen.

Foto: Facebook/Blessed By Brenna

Til tross for at hverdagen er tøff og fremtiden uviss lever den lille familien lykkelig sammen. Brenna er en ekte heltinne, og foreldrene hennes fortjener heder og ære for den innsatsen de gjør for henne.

Del gjerne artikkelen hvis du er enig i at alle skal kunne ha et lykkelig liv, selv om de lider av alvorlig sykdom.

LES OGSÅ: Legene sa at 2-åringen ikke ville overleve, 2 dager senere skjer det moren omtaler som et mirakel

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter