in

Foreldrene siktet for drap: Sønnen (4) ble teipet fast i gulvet og utsatt for «eksorsisme»

Et foreldrepar fra den amerikanske delstaten North Carolina er arrestert etter at deres fire år gamle adoptivsønn døde av hjerneskader han pådro seg etter at de svøpet han stramt, teipet han fast i gulvet og utøvde «eksorsisme» på gutten.

6. januar 2023 mottok Surry County Sheriff’s Office en telefon fra det lokale barnevernet. Dagen før hadde den fire år gamle gutten, Skyler Wilson, blitt fraktet til Brenner’s Children Hospital av nødtjenestene. Han døde som følge av skadene 9. januar.

Politiet etterforsket dødsfallet, og har kommet frem til at 4-åringen døde av skader relatert til mishandlingen påført av foreldrene. Dødsfallet etterforskes nå som drap, opplyser politiet i en pressemelding.


Guttens adoptivforeldre, Joseph Paul Wilson (41) og Jodi Ann Wilson (38), ble arrestert for drapet på 13. januar.

Politiet opplyser at andre barn ekteparet hadde omsorg for er tatt hånd om av barnevernet.

– Dette er en tragisk hendelse som resulterte i at et barn døde altfor tidlig. Ta med de andre søsknene som er involvert i denne situasjonen, så vel som etterforskerne som jobber utrettelig med denne saken i dine tanker og bønner, sier sheriff Steve C. Hiatt i meldingen.

Saken er fortsatt under etterforskning.

Ifølge Mount Airy News hadde paret hadde to biologiske barn og er fosterforeldre til to andre barn. Dette skriver People, som også har omtalt saken.

Ble svøpet og teipet fast i gulvet med gaffa-teip

Skyler døde som følge av hypoksisk hjerneskade på grunn av for mye restriksjoner som følge av en svøpeteknikk. Det vil si den gamle praksisen der man pakker småbarn inn i tepper, slik at de har begrensede muligheter for å bevege seg.

Skyler Foto: Facebook

Tidligere samme dag skal Joseph ha mottatt en tekstmelding fra Jodi der hun uttalte at hun hadde problemer med å svøpe Skyler. Hun skal også ha sende et bilde av gutten som lå på stuegulvet, viklet inn i et laken eller et teppe, med ansiktet ned. Han var festet til gulvet med gaffatape.

Da Joseph ringte ambulansen for å melde fra om at Skyler hadde et anfall, skal en person på telefonmottaket ha hørt en kvinne i bakgrunnen av samtalen si «Det er min feil».

Samtidig melder Elkin Tribune at det kan ha gått så mye som to og en halv time fra Skyler hadde anfallet til ekteparet meldte fra til nødtjenestene. Da ambulansen kom til stedet var ikke Skyler i stand til å puste på egenhånd.

Sendt bekymringsmelding

En kvinne som tidligere var fosterforelder for Skyler og hans bror sendte hun inn en rapport til barnevernet den 9. desember i fjor, altså omtrent en måned før Skylers død. Hun rapporterte til barnevernet at hun var bekymret for barnas velvære.

Foto: Surry County Sheriff’s Office

Kvinnen hevder at Jodi hadde fortalte henne at de begrenset guttenes matinntak, isolerte dem og utførte eksorsisme på dem. Kvinnen har vært inne og avgitt forklaring til politiet i den tragiske drapssaken. Det er ingen dokumentasjon på at barnevernstjenesten har fulgt opp kvinnens bekymringsmelding med et besøk til familien for å sjekke hvordan guttene hadde det.

Etter at paret ble arrestert, ransaket politiet hjemmet. Der skal de ha funnet hånd- og fotstropper. Ifølge avisa Elkin Tribune ble det også funnet dokumentasjon på tidligere overgrep på opptak fra familiens egne overvåkningskameraer, samt på mobiltelefonene til Joseph og Jodi Wilson.

Stroppene ble angivelig brukt for å holde Skyler rolig under en «svøpeteknikk» Jodi hevder å ha lært av Nancy Thomas, som beskriver seg selv som «profesjonell terapeutisk forelder».

Skyler og broren kom til Joseph og Jodi Wilson i august 2021. Elkin Tribune skriver at ekteparet tidligere har hatt tre andre fosterbarn.

Joseph og Jodi Wilson skal møte i retten 2. februar. Ifølge People er det ikke kjent hvordan ekteparet stiller seg til skyldspørsmålet.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Prins Andrew

Ghislaine Maxwells bror hevder et bilde renvasker prins Andrew

Kvinne sparker snø i ansiktet på katten – så slår karma tilbake med full kraft