tirsdag, januar 25, 2022

Foreldrene til Birgitte Tengs vil ikke frifinne fetteren ennå

Mest lest nå

Birgitte Tengs-saken var den første saken Cold Case-gruppen i Kripos tok fatt i da denne gruppen ble opprettet. Tidlig i høst kom nyheten om at en person er siktet i saken.

I 1995 var den da 17 år gamle Birgitte Tengs på fest på bedehuset. Hun kom aldri hjem. Politiet hadde et bestialsk drap å etterforske.

Nå, mer enn 25 år etter, sier Kripos at mye har gått veldig galt i etterforskningen, og spor har blitt oversett.


Birgitte Tengs fetter ble pågrepet for drapet. Han tilsto, men trakk senere tilbake tilståelsen. Fetteren ble dømt for drapet i tingretten, men ble frikjent i lagmannsretten. Han ble likevel dømt til å betale oppreisning til foreldrene til Birgitte.’

Les også: Retten om Tengs-siktet: «Meget sterk sannsynlighet for at siktede har begått drapet»

Etterforskningen av drapet på hans 17 år gamle og da jevnaldrende kusine har vært gjenstand for massiv kritikk, og mistanken mot fetteren har skapt dype sår i familien.

Les også: Politi-sekretæren meldte fra om Tengs-siktede i 1996

En mann på 50 år er nå pågrepet og siktet for drapet på Birgitte Tengs, og mistenkt for drapet på Tina Jørgensen.

Sør-Rogaland tingrett bestemte i slutten av oktober at siktede i Birgitte Tengs-saken må sitte varetektsfengslet i 12 uker til. Politiet sa bevisene mot mannen er styrket.

Nye DNA-analyser styrket politiets mistanke mot mannen, og politiet har utelukket fetteren fra den pågående drapsetterforskningen.

Les også: Fetterens liv etter frifinnelsen – ikke vært mulig å leve normalt i Norge

Ettersom fetteren fortsatt har en erstatningsdom på seg, har han lenge arbeidet for en gjenopptagelse av erstatningssaken.

Fetteren har begjært gjenåpning og VG skriver nå at bistandsadvokat John Christian Elden ifølge Stavanger Aftenblad fikk frist til 11. januar på å svare på vegne av Tengs’ foreldre.

– Vi har bedt lagmannsretten stille begjæringen i bero inntil straffesiktelsen mot den nye siktede er avgjort. Foreldrene avventer dette før de har noen mening, sier Elden til VG.

Han utdyper hvorfor de mener det er for tidlig å frifinne:

– Det ligger ingen nye bevis i begjæringen og fetteren har aldri betalt noen erstatning. Da avventer foreldrene politiets etterforskning uten å forgripe den, sier Elden videre ifølge VG.

Fetterens advokat mener foreldrene til Tengs motsetter seg gjenopptagelse og at det er stikk i strid med hva politiet har sagt – at fetteren er ute av saken.

– De er i sjokk. Jeg har snakket med faren (til fetteren). De forstår ikke at det går an, fordi når folk er uskyldige så skal de være uskyldig; de skal ikke ha dommer hengende over seg, sier Sjødin til VG.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter