lørdag, april 17, 2021

Forelsket Cecilie Leganger: – Jeg har aldri hatt det bedre enn nå. Alt i livet har en rytme

Mest lest nå

Etter at Cecilie Leganger la keeperhanskene på hyllen har 45-åringen som av mange regnes som verdens beste håndballkeeper gjennom tidene skapt et nytt liv som komponist og pianist. 

– Jeg var så utrolig heldig å bli tatt inn som pianist i det fantastiske prosjektet som kaller seg GunderZheng. Til alt overmål ville kvartetten fortolke en av mine komposisjoner. Nå er den kommet ut som singel, forteller Cecilie Leganger til Klikk.no 

Leganger sier til nettmagasinet at hun ser mange paralleller mellom idretten og musikken.


– Som idrettsutøver lærte jeg å søke løsninger. Slik jeg ser det er begrensninger stort sett noe du pålegger deg selv. Jeg har alltid visst at jeg er musikalsk, men å finne ut at jeg også kan komponere – det er utrolig moro

Kvartetten Gunder­Zheng, der Leganger spiller piano, slipper hennes første egne komposisjon, «Karma».

– Fortalte jeg hvordan jeg ble en del av den? Det er en morsom historie. Hans Petter Gundersen, en mentor innenfor musikkverdenen, hadde hørt et stykke jeg hadde komponert og skrev til meg: «Jeg visste ikke at du var så musikalsk». Få har vært viktigere for musikklivet i Bergen enn ham, både som låtskriver, produsent og musiker, men ennå visste jeg ikke hvem han var. Jeg tenkte bare «for en hyggelig kar», forteller Cecilie Leganger. 

En måned senere tok han på nytt kontakt og spurte om han kunne ringe henne i forbindelse med en podkast han hadde startet. Samtalen ble starten på et fantastisk vennskap, og etterhvert utviklet det seg også søt musikk mellom de to.

Hans Petter Gundersen
Hans Petter Gundersen

Musikalsk tvillingsjel

– Musikken ga meg muligheten til å bli kjent med denne fine mannen, som er mer opptatt av hva jeg står for rent musikalsk enn merkelappen «verdens beste målvakt». HP, som han blir kalt, møtte meg helt fra starten av med en enorm respekt både som musiker og menneske. Utgangspunktet for at vi ble kjent var at han identifiserte seg med min måte å komponere på. Vi er musikalske tvillingsjeler. Et fenomen som stadig har befestet seg de siste månedene.

som HP, som det viste seg at hun har mange felles lidenskaper og verdisyn med, har vært helt spesielt, sier hun.

GunderZheng har utviklet seg fra en duo til en kvartett! Cecilie Leganger spiller piano og Stein Inge Brækhus er på…

Publisert av Kadegåri Records Onsdag 2. september 2020

Hans Petter Gundersen er skjønt enig, og har delt følgende kommentar med Klikk.no: 

– Da jeg tilfeldigvis fikk høre en av hennes komposisjoner, ga den meg følelsen av å stå overfor en musikalsk tvillingsjel. Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det gjorde meg svært nysgjerrig. Da jeg ringte Cecilie, viste det seg fort at vi også er tvillingsjeler på de fleste andre områder, filosofisk, moralsk og synet på livsverdier. For ikke å glemme vår felles humor, forteller han.

Nedenfor kan du se et innslag TV 2 lagde om Cecilie Leganger og pianospillingen.

Håndballstjerne Cecilie Leganger har blitt komponist😳 For et multitalent🎹

Visste du at håndballstjerne Cecilie Leganger har blitt komponist?😳 For et multitalent🎹

Publisert av TV 2 Sporten Mandag 6. juli 2020

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter