in

Forfatteren av «Albert Åberg» er død

Albert Åberg

Gunilla Bergström, forfatteren bak Albert Åberg, er død. Hun ble 79-år gammel.

Jeg er sikker på at de fleste nordmenn har minner fra bøkene eller tv-serien om Albert Åberg. Gutten som bodde alene med faren sin, og som tok opp alle mulige trivielle hverdagsproblemer for småbarnsfamilier.

Nå er «kvinnen bak Albert Åberg» død. Det melder svenske Aftonbladet.

I en pressemelding skriver forlaget Bok-Makaren:

– Det er med stor sorg vi meddeler at forfatteren og illustratøren Gunilla Bergström er død. Bok-Makaren mottok i går kveld den triste beskjeden fra familien. Gunilla døde i sitt hjem etter å ha slitt med helsen i lengre tid.

Den siste boka om Albert Åberg kom i 2006. Det er mye lærdom i bøkene om Albert Åberg, og mange av episodene tar opp tema som man kan tenke litt dypere rundt. Som småbarnsmor Stine Hartmann nettopp gjorde da hun for noen år siden tenkte høyt rundt en av uttalelsene til Albert på Instagram.

«I dag møtte jeg Albert Åberg. En kar jeg så skikkelig opp til som liten! Husker dere boka «Lykkelige Albert Åberg»? Let me refresh your mind. Albert bikker snart seks år og lurer på hva lykke er. «Hvis man har det moro hele tiden, da vil man jo ikke vite når det er kjedelig og når det er gøy. Kanskje det ikke er så galt å kjede seg og være litt trist innimellom?» Fyttikatta, Albert. Du har så rett ass!
Å kjede seg er noe vi (les jeg) bør lære oss,» skrev hun.

Hva er ditt beste minne fra Albert Åberg? Bruk gjerne kommentarfeltet vårt på Facebook!

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Begge tvillingene ble tatt av flommen – Nå har bestemoren bekreftet identiteten

Advarsel fra lege: Å ta med telefonen på toalettet kan gi hemoroider – La telefonen ligge