Forsiden Rørende Forfatteren bak en av verdens mest solgte barnebøker avslører sin triste historie...

Forfatteren bak en av verdens mest solgte barnebøker avslører sin triste historie om hvorfor han skrev boken

-

«Jeg vil elske deg for alltid, jeg vil alltid like deg, så lenge jeg lever vil du være min lille baby.»

Alle som er kjent med barnebøker, vil gjenkjenne disse linjene fra boken «Elsker deg for alltid», en av verdens mest solgte barnebøker. Bestselgeren er en redegjørelse av en mors progressive kjærlighet for sønnen sin, fra hans år som hjelpeløst spedbarn, småbarnsperioden og de turbulente tenårene.

Boken er skrevet av den kanadiske forfatteren Robert Munsch og ble utgitt høsten 1986. I løpet av de siste 30 årene har det blitt solgt over 8 millioner eksemplarer av boken.

Elsker deg for alltid
Elsker deg for alltid

Men lesernes oppfatninger av historien varierer. Er den illustrerte boken, som noen tror, bare en beskrivelse av en mors ustoppelige kjærlighet for og hengivenhet til sitt barn? Eller er bokens budskap mer av en generell advarsel til foreldrene mot konstant involvering i barnas liv?

Du blir kanskje overrasket over det faktum at boken ikke har noe å gjøre med noen av disse; Historien stammer nemlig fra to triste episoder i forfatterens og hans kones liv.

Robert Munsch, forfatteren av «Elsker deg for alltid». Foto: Twitter

På sin egen nettside, forklarer Munsch at historien bak Elsker Deg For Alltid, startet som en sang han lagde for å minnes sine to babyer som var dødfødt. «Jeg lagde den sangen da jeg og min kone opplevde å få to barn som var døde. Sangen var min låt til mine døde babyer.»  

Men Munsch klarte ikke å synge sangen høyt. «Hver eneste gang jeg forsøkte å synge sangen, begynte jeg å gråte. Det var veldig rart å ha en sang i hodet, som jeg ikke klarte å synge.»

Etter en stund gikk det opp for Munsch at låten kunne være utgangspunktet for en barnebok. Resultatet ble Elsker Deg For Alltid, som siden har vært en av verdens mest leste barnebøker.

LES OGSÅ
Daniel (17) ble avvist av alle jentene. Moren gråter av glede når en jente inviterer han på ball
LES OGSÅ
Bussjåfør oppdager student som er i ferd med å begå selvmord - Med ett spørsmål klarer han å snu tankene hennes

«Jeg vil elske deg for alltid, jeg vil alltid like deg, så lenge jeg lever vil du være min lille baby.»

Når man vet sannheten bak disse ordene, gir de en helt spesiell mening.

Del gjerne den ekte meningen bak denne boken videre!

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .