Forsiden Nyheter Forlot hund ute i 21 minus - gikk og la seg

Forlot hund ute i 21 minus – gikk og la seg

-

Eieren forlot hunden utenfor huset sitt i 21 kuldegrader og kuling, og gikk og la seg for å sove. Det kunne ha gått riktig så galt for den stakkar hunden.

Heldigvis tok oppmerksomme naboer affære. Det var Politiet i Finnmark som ble varslet om den forfrosne hunden. Operasjonsleder Jon Arne Pettersen forteller til ABC Nyheter at de ble varslet om en hund som stod ute og ulte.

Politiet reiste ut, men fikk ikke tak i eieren. Det er uklart hvor lenge hunden hadde stått ute i kulden. Til slutt måtte de bryte seg inn i huset hunden stod bundet utenfor.

Reddet hundens liv

– Det er litt vær her. Vi fikk varsel om at det sto en hund fast ute og ulte over tid. Da vi sleit med å få tak i eieren, brøt vi oss inn til slutt. Så i dag har vi berga liv, så det er høy måloppnåelse på vakta her, sier Pettersen.

Politiet er ikke i tvil om at de reddet hundens liv. Dersom hunden hadde blitt stående ute hele natta, hadde den mest sannsynlig ikke levd neste dag.

Politiet i Finnmark meldte selv om redningsaksjonen i Berlevåg på Twitter:

«Her har hundeeier lagt seg for kvelden uten å ta inn hunden sin, som etter hvert var iskald og ulte ut i nabolaget som om den ikke hadde det godt. Politiet brutt seg inn og avlevert hunden», skriver de.

LES OGSÅ
Mor forlot butikken med hylende 3-åring. Butikkansatt kom løpende etter henne
LES OGSÅ
Gutten klaget på smerter i magen - På legevakta gjorde man en skremmende oppdagelse

Bruk hodet!

Pettersen legger til folk er nødt til å bruke hodet og tenke på dyrene når det er så kaldt som nå.

«Dyr har krav på velferd, etter loven, og husk at det er kaldt for dyrene også, de har ikke så mye å gå på», sier han.

Det er uklart om hendelsen vil få noen konsekvenser for hundeeieren.

Trykk på deleknappen og del budskapet til Pettersen, selv om hunder har pels betyr ikke det at de tåler lange perioder ute i kulden! 

Populært

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.