in ,

Forsinket bagasje gir norske reisende en dårlig feriestart

fly flyreise billetter reise Foto: JoshuaWoroniecki / Pixabay

Norges største reiseforsikringsselskap forteller at det er en markant økning i antallet saker om forsinket bagasje på reise. Også sett opp mot forrige «normalår», 2019.

Europeiske Reiseforsikring, en del av forsikringsselskapet If, ser nå en stor økning i antallet saker omhandlende forsinket bagasje på reise. 

– Så langt i juni har vi fått inn mer enn dobbelt så mange saker om forsinket bagasje som vi gjorde i hele mai. Det gir mange en litt klønete start på ferien, men heldigvis er det god hjelp å få gjennom forsikringen, sier Andreas Handeland, reiseekspert og kommunikasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring og If.


– Den siste tiden har det vært spesielt mange faktorer som har spilt inn, i form av bemanningstrøbbel, flyplasskaos og stillestående bagasjebånd. Men hvis vi ser tilbake på samme periode i siste «normalår», som var i 2019, har vi nesten 50 prosent flere saker om dette nå, sier Handeland.

Dekkes av reiseforsikringen

Selv om forsinket eller forbyttet bagasje kan skape frustrasjon når det skjer, er kundene godt ivaretatt av reiseforsikringen.

– Reiseforsikringen dekker det som heter rimelige og nødvendige kostnader til innkjøp av ting du trenger i den perioden bagasjen er savnet. Vi refunderer inntil 5.000 kroner per person, eller inntil 25.000 kroner per familie, sier Handeland.

– Skulle bagasjen bli stjålet får man erstatning for dette i tillegg, men vi krever da å se en anmeldelse av forholdet, sier Andreas Handeland.

Streik dekkes ikke av forsikringen

Inngangen til årets sommerferie har vært preget av passtrøbbel, flyplasskaos, kansellerte fly, ombookede fly og hetebølge.

Som om ikke det var nok har flyteknikerne streiket og faren er overhengende for en mulig streik blant piloter i deler av SAS-systemet.

Handeland sier det har kokt på telefonlinjene hos Europeiske, og de har fått mange spørsmål fra reisende om hvilke rettigheter de har og hva forsikringen dekker.

– En forsikring dekker ikke streik. Det er ikke fordi vi ikke ønsker å hjelpe til, men fordi vi ikke skal blande oss inn i en arbeidskonflikt. Jeg tror de fleste skjønner at det hadde blitt helt feil, sier Handeland.

Dersom du rammes av streik, er det flyselskapenes eget ansvar å booke deg om eller refundere pengene.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Dette er trafikkreglene folk sliter mest med

Uansvarlige foreldre? 14 bilder som viser hvor farlige ting barn fikk lov til før i tiden