Forsker: Du har bæsjet feil hele ditt liv!

2092

Hvem skulle tro at det er farlig å sitte på toalettet?

Den tyske mikrobiologen Giulia Enders har skrevet en bok som heter  ”Charming Bowels”. I boken forklarer hun hvordan vi egentlig bør bruke toalettet. Optimalt sett så bør vi sitte på huk over skålen.

Når vi sitter på huk bæsjer vi mer effektivt ettersom kroppen ikke er laget for å «åpne luken» på vidt gap når vi sitter eller står. Enders baserer uttalelsene sine på flere studier av området.

Hun forteller til The Guardian at «1,2 milliarder mennesker rundt om i verden som sitter på huk under toalettbesøket har nesten ingen problemer med tarmlidelser og færre problemer med hemoroider.»

De fleste i vesten sitter slik på toalettet(til venstre) og slik bør vi gå på do (til høyre):

bæsjet feil

Poenget med å sitte på huk er at tarmen får en rettere vinkel, noe som gjør at det blir betydelig lettere å tømme tarmen. Når vi sitter på moderne toaletter blir vi sittende i en 90 graders vinkel, dette hindrer banen til avføringen og vi må presse ekstra hardt for å få den ut. Høres det kjent ut?

Enders forteller at et triks kan være å sette en liten krakk foran toalettet

Man bør ikke sitte på huk direkte på toalettet slik at det går i stykker. En liten krakk foran doskålen løser problemet.

Foto:
Foto: Onehallyu

Så nå vet du hva du skal gjøre neste gang du skal nummer to! 🙂

SISTE NYTT