søndag, juli 25, 2021

Forsker: Derfor skal du synge i bilen!

Mest lest nå

Kjenner du igjen følelsen?

Du er helt alene i bilen din. Du skrur opp volumet på musikken og begynner å rocke som Stones, trommer ivrig på rattet ditt. Du synger med en lidenskap og en intensitet som du vanligvis ikke viser. Du føler kjærligheten til verden, hvisker sangens ord. Sangen eskalerer etter hvert, til slutt roper du nesten.


Du begynner å le. Det er så godt å gi slipp, å være lykkelig. Du føler at verden er din. Ren frihet!

Men du visste kanskje ikke at sangen i bilen ikke bare er gøy – vitenskapen viser tydelig at den har mange skjulte fordeler.

Å synge i bilen gjør at du føler deg glad og fri

Bilen min er det stedet hvor jeg blir kreativ. Det er der jeg kan slippe følelsene ut. Jeg prøver å finne ut hvor høyt jeg kan synge, jeg begynner å improvisere, og jeg ser hvor lenge jeg kan holde en vokal før jeg mister pusten. Ingen steder kan jeg gi så mye av meg selv som jeg gjør i  min sikkerhetsboks, min bil. Ingenting slår den følelsen av frihet. Og uansett hvor utmattet eller frustrert jeg er, klarer sangen å få meg i godt humør.

Hva er det som gjør oss så glade og frie når man synger?

Det du kanskje ikke vet er at når du synger, frigjør hjernen din en heftig dose endorfiner i systemet ditt, som løfter deg opp og reduserer stressnivået ditt. Ikke bare det, men du får også en fin dose dopamin, en annen glad nevrotransmitter som øker motivasjonen og lykkefølelsen.

Enkelt forklart så gir sang deg en naturlig rus som gjør at du føler deg glad. Ikke rart at det å synge i bilen er så vanedannende!

Og mens du synger, puster du dypt, øker oksygenivået i blodet ditt, reduserer angst, og holder hjernen din aktiv ved å lære og huske tekster.

Ser du hva jeg mener?

Sang er virkelig den enkleste måten å øke lykken på. Syng i bilen din eller syng et annet sted. Du bærer alltid stemmen din med deg, det er gratis å synge, og du kan starte når som helst.

Få enda flere helsegevinster ved å ta sangen med deg ut av bilen

Hvis du tør å synge utenfor de komfortable omgivelsene i bilen, kan du høste enda flere fordeler.

Jeg synger i et jentekor. Vi deler vår kjærlighet til musikk, har forestillinger, går på helgens konserter sammen, og har mye moro.

Å synge med andre gir deg en følelse av tilhørighet. Hvis du føler deg ensom kan det å synge i et kor eller band gi deg sosiale gevinster.  Iikke bare kommer du deg ut av huset og møter folk, det gjør at du føler deg mer knyttet til disse menneskene gjennom sang. Det er ren glede å oppleve sang i harmoni med alle stemmene rundt deg.

Det spiller ingen rolle om du er dyktig til å synge eller ikke.

Du bør dra nytte av fordelene med å synge.

Det øker ikke bare din lykke, men det reduserer stress og motiverer deg.

DEL gjerne videre med venner og familie på Facebook !


Innlegget er skrevet av Ilka Emig. Hun jobber som forsker og deler mange nyttige tips på bloggen sin. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter