Hjem Forskning Forsker er ikke i tvil etter studie av over 5000 nær-døden-opplevelser: Det er liv etter døden

Forsker er ikke i tvil etter studie av over 5000 nær-døden-opplevelser: Det er liv etter døden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En onkolog fra Kentucky, med en bakgrunn av over 5000 studerte nær-døden-opplevelser, hevder at hans forskning kan bekrefte eksistensen av et liv etter døden. Denne oppsiktsvekkende påstanden har vekket oppmerksomhet i media, inkludert en omtale i New York Post.

Dr. Jeffrey Long, som grunnla Near-Death Experience Research Foundation i 1998, har blitt drevet av en fascinasjon for nær-døden-opplevelser siden han var medisinstudent. I et nylig essay for Insider, beskriver han nær-døden-opplevelser som en tilstand hvor en person, enten i koma eller klinisk død uten hjerteslag, opplever en klar og bevisst tilstand hvor de kan se, høre, føle og samhandle med andre vesener.

Longs forskning, som hovedsakelig består i å samle og analysere personlige historier fra de som har gjennomgått nær-døden-opplevelser, har overbevist ham om at det utvilsomt finnes et etterliv.

– Jeg har kommet til å tro på et etterliv, basert på overveldende bevis, uttaler han.

Det som gjør Longs studier interessante, er de konsekvente mønstrene han observerer blant de som har hatt disse opplevelsene. Omtrent 45 prosent rapporterer å ha hatt en ut-av-kroppen-opplevelse, hvor de føler at deres bevissthet skiller seg fra den fysiske kroppen, ofte svevende over den, og at de er i stand til å se og høre hva som foregår rundt dem.

Andre beskriver en reise til et annet rike, møter med avdøde kjære, og at livet deres passerer revy. Selv om disse observasjonene kan virke klisjéfylte, påpeker Long at selv små barn, som antagelig ikke har blitt fortalt slike historier, har beskrevet lignende opplevelser.

livet etter døden
Illustrasjonsbilde laget med AI av Sosialnytt

– Etter opplevelsen utenfor kroppen, sier folk at de blir transportert til et annet rike. Mange går gjennom en tunnel og opplever et sterkt lys. Deretter blir de møtt av avdøde kjære, inkludert kjæledyr, som er i livets beste alder. De fleste rapporterer om en overveldende følelse av kjærlighet og fred. De føler at dette andre riket er deres virkelige hjem, skriver Jeffrey.

Til tross for sin omfattende forskning, har Long ennå ikke funnet en vitenskapelig forklaring på nær-døden-opplevelser. Han har utforsket hjernevitenskapen og vurdert alle tenkelige forklaringer, men ingen synes å holde mål.

Dr. Bruce Greyson, en professor emeritus i psykiatri og atferdsvitenskap ved University of Virginia, deler Longs observasjoner om de konsekvente mønstrene i nær-døden-opplevelser. Inspirert av sin egen nær-døden-opplevelse, understreker Greyson at det ser ut til å være en eksistens utover den fysiske kroppen som kan fortsette etter døden, selv om han, som Long, står uten en konkret forklaring.

Denne forskningen åpner for spennende spekulasjoner om menneskets eksistens og hva som eventuelt venter oss etter døden. Mens vitenskapen fortsatt søker svar, tilbyr historiene fra de som har opplevd nær-døden-opplevelser et fascinerende innblikk i muligheten for et liv etter dette.

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com